Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Ο Προϋπολογισμός 2024: Επανεξέταση των Φορολογικών Μέτρων για την Οικονομική Ανάκαμψη

Ο Προϋπολογισμός 2024

Ο Προϋπολογισμός 2024: Επανεξέταση των Φορολογικών Μέτρων για την Οικονομική Ανάκαμψη. Κατά τη διάρκεια συζήτησης για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ, ένας κυβερνητικός αξιωματούχος προειδοποίησε ότι η μείωση φόρων για περιορισμένο χρονικό διάστημα δυσκολεύει την επαναφορά στα προηγούμενα επίπεδα. Η πρόβλεψη αυτή αποδείχθηκε σωστή, καθώς ο προϋπολογισμός του 2024, που παρουσιάζεται αύριο, περιλαμβάνει “γενναία” έκτακτα και μόνιμα μέτρα, επηρεάζοντας εργαζόμενους, συνταξιούχους, οικογένειες, και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Το “πακέτο” αυτό, που ανέρχεται σε περίπου 2 δισ. ευρώ, έχει την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, καθώς δεν επηρεάζει τους δημοσιονομικούς στόχους για τα έτη 2023 και 2024. Το μόνο αμφιλεγόμενο σημείο ήταν η παράταση του μειωμένου ΦΠΑ, το οποίο αποφασίστηκε να παραταθεί για έξι μήνες.

Οι αποφάσεις για τα φορολογικά μέτρα αναμένεται να οριστικοποιηθούν, με κάποιες υπηρεσίες και αγαθά προσαρμοζόμενα μόνιμα, ενώ σε άλλα παρατείνεται ή καταργείται ο μειωμένος συντελεστής. Το “πακέτο” αυτό επιδιώκει ενίσχυση ποικίλων τομέων, όπως η Παιδεία και η Υγεία, και αναμένεται να έχει θετικό αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία.

Leave a Comment