Επικαιρότητα Οικονομία

Ο Σύλλογος Λογιστών Αρκαδίας ζητάει παράταση για τις Φορολογικές Δηλώσεις 2022

σύλλογος λογιστών Αρκαδίας

Ο Σύλλογος Λογιστών Αρκαδίας ζητάει παράταση για τις Φορολογικές Δηλώσεις 2022 με την εξής επιστολή:

ΠΡΟΣ
Υπουργό Οικονομικών κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη
Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεοχάρη Θεοχάρη
Διοικητή ΑΑΔΕ κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Θέμα: Αίτημα μεταφοράς καταληκτικής ημερομηνίας ∆ΗΛΩΣΕΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟ∆ΗΜΑΤΟΣ φυσικών και νομικών προσώπων φορολογικού έτους 2022

Αξιότιμοι κύριοι,
Με την σειρά μας οι Αρκάδες Λογιστές – Φοροτεχνικοί αφού σας συγχαίρουμε και ευχηθούμε καλή θητεία και να υπάρξει καλή και εποικοδομητική συνεργασία, σας μεταφέρουμε ότι είναι μαθηματικά αδύνατον να έχουν εκπληρωθεί οι φορολογικές δηλώσεις φυσικών και νομικών προσώπων για το φορολογικό έτος 2022 μέχρι την
31η Ιουλίου 2023.


Παρόλο που ανακοινώθηκε η λειτουργία της εφαρμογής για τις ∆ηλώσεις Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων φορολογικού έτους 2022 η 31η Μαρτίου 2023 και για τα Νομικά πρόσωπα μόλις 2 μήνες από το παρόν Δελτίο Τύπου, ήταν αδύνατο να ξεκινήσει η υποβολή τους όχι μόνο λόγω ελλιπών οδηγιών για τις νέες αλλαγές στα έντυπα αλλά και των σοβαρών ελλείψεων στα αρχεία από διάφορα Υπουργεία, Φορείς και Τράπεζες.
Όπως είναι γνωστό για το έτος 2022 βρεθήκαμε στην πρόκληση των προσυμπληρωμένων ποσών στην ΑΑΔΕ. Αυτό εννοείται απαιτεί μια επιπλέον εργασία για τους Λογιστές προκειμένου να εντοπιστούν πιθανόν αποκλίσεις και παραλείψεις, η οποία εργασία απαιτεί προσοχή και χρόνο.

Βρισκόμαστε στην διαδικασία ελέγχου ενεργών μισθωτηρίων και τακτοποίηση αυτών ώστε να συμφωνούν τα ενεργά μισθωτήρια με το έντυπο Ε2, διαδικασία που επίσης απαιτεί προσοχή και χρόνο ώστε να υποβληθούν ορθά και να υπάρξει σωστή φορολόγηση.
Βρεθήκαμε σε μια ακόμη αλλαγή της ΣΣΕ του επισιτισμού εν μέσω τουριστικής περιόδου η οποία απαιτούσε όπως καλά γνωρίζετε τις απαραίτητες τροποποιήσεις των Πινάκων Προσωπικού έως 10 Ιουλίου 2023, διαδικασία που επίσης απαιτεί προσοχή και χρόνο.

Είμαστε βέβαιοι ότι θα λάβετε υπόψη σας την γρήγορη και περιληπτική μας περιγραφή για την κατάσταση που επικρατεί και θα ορίσετε ως νέα καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής των Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2022 για όλους τους υπόχρεους, την 30η Σεπτεμβρίου 2023.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ του Συλλόγου,
Πρόεδρος : Ασκούνης Γεώργιος
Αντιπρόεδρος : Τσαγκαρέλης Αντώνιος
Γραμματέας : Βουτυρίτσα Ελένη
Ταμίας : Ζάβος Δημήτριος
Μέλος : Μαυρόγιαννης Γεώργιος

Related posts

Πρόσκληση και πρόγραμμα για τη Σύγκληση της Β΄ Εθνικής Συνελεύσεως στο Άστρος

Arcadia Spot NG

ΑΡΚΑΔΙΑ: Σύλληψη 2 ατόμων για ναρκωτικά

Arcadia Spot NG

Μονοπάτια του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Arcadia Spot NG

Leave a Comment