Ελλάδα Επικαιρότητα

Ο ψηφιακός βοηθός του gov.gr και οι ερωτήσεις που του τέθηκαν

Ο ψηφιακός βοηθός του gov.gr

Ο ψηφιακός βοηθός του gov.gr, ο οποίος ονομάζεται mAIgov, τέθηκε σε λειτουργία πριν από τρεις ημέρες και έχει ήδη λάβει πάνω από 63.000 ερωτήσεις από τους χρήστες του.

Οι ερωτήσεις αυτές καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τα πιο απλά, όπως “Πώς μπορώ να βγάλω ταυτότητα;”, μέχρι τα πιο σύνθετα, όπως “Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση για επιδότηση;”.

Ο mAIgov μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις που γίνονται τόσο γραπτά όσο και φωνητικά και μπορεί να συνδυάσει απαντήσεις από διαφορετικές υπηρεσίες του gov.gr.

Στις πρώτες ημέρες λειτουργίας του, το 30% των ερωτήσεων οδήγησε σε διάλογο μεταξύ του χρήστη και του mAIgov, ενώ το 70% των χρηστών έλαβε την απάντηση που έψαχνε με την πρώτη απάντηση.

Οι πιο συχνές ερωτήσεις που δέχθηκε ο mAIgov αφορούσαν την ταυτότητα (15,17%), τη νέα ταυτότητα (12,07%), τον προσωπικό αριθμό πολίτη (9,66%), το διαβατήριο (7,93%), τη συνταξιοδότηση (7,93%) και τα τέλη κυκλοφορίας (7,93%). Ο ψηφιακός βοηθός του gov.gr

Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε ότι η εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στο gov.gr σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Ο κ. Παπαστεργίου πρόσθεσε ότι οι εφαρμογές και τα εργαλεία εξυπηρέτησης των πολιτών στο gov.gr θα συνεχίσουν να εξελίσσονται και ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης θα γίνεται πάντα με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα των πολιτών.

Ακολουθούν ορισμένα παραδείγματα ερωτήσεων που δέχθηκε ο mAIgov και των απαντήσεων που έδωσε:

Ερώτηση: Πώς μπορώ να βγάλω ταυτότητα;
Απάντηση: Για να βγάλετε ταυτότητα, θα πρέπει να μεταβείτε σε ένα ΚΕΠ ή σε μια αστυνομική υπηρεσία. Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας τα εξής δικαιολογητικά: * Αίτηση που συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον ενδιαφερόμενο. * Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου. * Πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων 4×6 εκατοστά. * Πιστοποιητικό υγείας από ιατρό, το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των απαραίτητων εξετάσεων που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία.

Ερώτηση: Πώς μπορώ να υποβάλω αίτηση για επιδότηση;
Απάντηση: Για να υποβάλετε αίτηση για επιδότηση, θα πρέπει να μεταβείτε στην ιστοσελίδα της αρμόδιας υπηρεσίας και να συμπληρώσετε την ηλεκτρονική αίτηση. Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας τα εξής δικαιολογητικά: * Αίτηση που συμπληρώνεται και υπογράφεται από τον ενδιαφερόμενο. * Φωτοτυπία της αστυνομικής ταυτότητας ή του διαβατηρίου. * Πρόσφατη έγχρωμη φωτογραφία διαστάσεων 4×6 εκατοστά. * Πιστοποιητικό υγείας από ιατρό, το οποίο πρέπει να περιλαμβάνει τα αποτελέσματα των απαραίτητων εξετάσεων που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία. Ο ψηφιακός βοηθός του gov.gr

Ερώτηση: Πού μπορώ να βρω τα ένσημά μου;
Απάντηση: Μπορείτε να βρείτε τα ένσημά σας μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας “Ατομικός Λογαριασμός Ασφάλισης” του ΕΦΚΑ. Θα χρειαστεί να έχετε εγγραφεί και να έχετε ενεργοποιήσει τον προσωπικό σας λογαριασμό στην ηλεκτρονική πύλη του ΕΦΚΑ. Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ για περισσότερες πληροφορίες.**

Ερώτηση: Τι είναι το Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας;
Απάντηση: Το Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας είναι ένα επίσημο έγγραφο που περιέχει πληροφορίες σχετικά με την υγεία ενός ατόμου. Το Ατομικό Βιβλιάριο Υγείας εκδίδεται από τον ασφαλιστικό φορέα στον οποίο είναι ασφαλισμένος ο ενδιαφερόμενος.**

Ερώτηση: Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για έκδοση Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας;
Απάντηση: Για την έκδοση Ατομικού Βιβλιαρίου Υγείας για εν

Related posts

Ηλεκτρονικά η δήλωση απώλειας Διαβατηρίου μέσω gov.gr

Arcadia Spot KP

Gov.gr Wallet : Έρχονται νέες εφαρμογές

Arcadia Spot GZ

“Βεβαίωση Φοίτησης Μαθητή/τριας” πλέον διαθέσιμη ηλεκτρονικά μέσω gov.gr

Arcadia Spot KP

Leave a Comment