Ελλάδα Επικαιρότητα

Πάσχα: Επιστροφή πινακίδων και αδειών οδήγησης

Αυξημένη κίνηση στον Κηφισό

Επιστροφή πινακιδών και αδειών οδήγησης αποφάσισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Αυτό γίνεται προκειμένου οι πολίτες να διευκολυνθούν στις μετακινήσεις τους κατά το Πάσχα.

Η απόφαση αφορά τις πινακίδες και τα στοιχεία οδήγησης που έχουν αφαιρεθεί μέχρι και την Κυριακή 9 Απριλίου 2023. Συγκεκριμένα αφορά αποκλειστικά τις παρακάτω παραβάσεις:

  • Του άρθρου 34 του Κ.Ο.Κ. (στάση & στάθμευση)
  • Της παρ. 3 του άρθρου 4 του Κ.Ο.Κ. (πινακίδα Ρ40 απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση) για την οποία προβλέπεται αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και των πινακίδων κυκλοφορίας για είκοσι (20) ημέρες, σύμφωνα με την παρ. 8 του άρθρου 103 του Κ.Ο.Κ. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με την παρ. 3 του άρθρου 31 του ν. 4530/2018.

Εξαιρούνται για την επιστροφή των στοιχείων οδήγησης και κυκλοφορίας των οχημάτων όσοι έχουν κάνει παραβάσεις που αφορούν την παρεμπόδιση ραμπών δίαβασης ατόμων με αναπηρία ή από στάθμευση σε θέση στάθμευσης ατόμων με αναπηρία.

Φυσικά για να επιστραφούν αυτά τα στοιχεία οδήγησης και κυκλοφορίας προϋπόθεση είναι η καταβολή του διοικητικού προστίμου.

Τέλος η εκτέλεση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από δικαστικές ή άλλες Αρχές, εφαρμόζεται κανονικά, καθώς δεν εμπίπτουν στην παραπάνω διαδικασία επιστροφής.

Leave a Comment