Επικαιρότητα Υγεία

7 ΙΟΥΛΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Chocolate bar, candy sweet, cacao beans and powder on wooden

Παγκόσμια Ημέρα Σοκολάτας, σήμερα 7 Ιουλίου!

Η σοκολάτα είναι το μοναδικό γλυκό το οποίο αρέσει στους περισσότερους ανθρώπους. Υπάρχουν οι λάτρεις οι οποίοι είναι εθισμένοι στην σοκολάτα, κάποιοι οι οποίοι την θεωρούν το απόλυτο γλυκό και υποστηρίζουν ότι γλυκό χωρίς σοκολάτα δεν είναι γλυκό, αλλά και κάποιοι που είναι αδιάφοροι ως προς την κατανάλωση της.

Πως δημιουργήθηκε η σοκολάτα;

Οι Μάγια το 600 μ.Χ. εμπορεύονταν κόκκους κακάο, από το οποίο γίνεται η σοκολάτα. Το 1519, οι Αζτέκοι ανακάλυψαν ότι θα μπορούσαν να κάνουν ένα απολαυστικό ρόφημα με κόκκους κακάο και νερό, όπως επίσης να το χρησιμοποιήσουν όταν μαγειρεύουν κρέας. Η ανάμειξη του κακάο με γάλα και η δημιουργία της σοκολάτας ήρθε αργότερα δηλαδή το 18ο αιώνα.

Το κακαόδεντρο, από το οποίο προκύπτει η πρώτη ύλη της σοκολάτας ονομάζεται Theobroma cacao, που μεταφράζετε ως “τροφή των θεών’’. Αναμφίβολα, η τροφή των θεών θα είναι γευστική αλλά και πολύ ευεργετική.

Η ωφέλιμη δράση της σοκολάτας οφείλεται κυρίως στο κακάο και για το λόγο αυτό,

όσο πιο πικρή τόσο το καλύτερο.

Τα είδη της σοκολάτας είναι πολλά, όμως, η πιο ωφέλιμη μορφή είναι αυτή της μαύρης σοκολάτας. Κι αυτό, γιατί περιέχει περισσότερο κακάο, που είναι πηγή φλαβονοειδών, τα οποία έχουν αντιοξειδωτική δράση. Έτσι, η μαύρη σοκολάτα είναι ευεργετική, γιατί σε αυτή βρίσκεται περισσότερο κακάο από ό,τι στη σοκολάτα γάλακτος και όσο περισσότερο κακάο περιέχει ένα προϊόν σοκολάτας, τόσο πιο ωφέλιμο είναι για την υγεία.

Την σοκολάτα μπορεί οι περισσσότεροι να την θεωρούν βλαβερή λόγω της περιεκτικότητας της σε ζάχαρη και λιπαρά, όμως έχει διαπιστωθεί ότι η κατανάλωση της σε μικρή ποσότητα έχει και ευεργετικές ιδιότητες.

Μάλιστα, σε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη στη Γερμανία διαπιστώθηκε ότι όσοι κατανάλωναν 7.5 γραμμαρίων σοκολάτα την ημέρα κατά μέσον όρο, είχαν 40% μικρότερο κίνδυνο να υποστούν καρδιακό ή εγκεφαλικό επεισόδιο, σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν ελάχιστη ή καθόλου.

Related posts

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Διακοπή νερού στην 11ου Συντάγματος στις 29/04/2024

Arcadia Spot NG

Leave a Comment