Αθλητικά Διεθνή

Μουντιάλ 2022: Η Αργεντινή παγκόσμια πρωταθλήτρια σε αγώνα θρίλερ, που κρίθηκε στα πέναλτι

Το Μουντιάλ 2022 ολοκληρώθηκε με την Αργεντινή να κατακτά το τρόπαιο μετά από 36 χρόνια. Η Αργεντινή του Μέσι αντιμετώπισε τη Γαλλία του Εμπαπέ σε έναν αγώνα θρίλερ που κρίθηκε στα πέναλτι.

Στο 23ο λεπτό ο Μέσι άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο Ντι Μαρία. Οι Γάλλοι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες και να βρουν δίχτυα. Έτσι, στο 36ο λεπτό ο Ντι Μαρία έκανε το 2-0 μετά από ασίστ του Μακ Άλιστερ. Στο 68ο λεπτό έγινε η πρώτη ευκαιρία της Γαλλίας με τον Κόλο Μουανί και δύο λεπτά αργότερα με τον Εμπαπέ. Στο 79ο λεπτό ο Κολο Μουανί κέρδισε πέναλτι και ο Εμπαπέ από την άσπρη βούλα έκανε το 2-1 για τη Γαλλία. Ύστερα από 97 δευτερόλεπτα ο Γάλλος επιθετικός ισοφάρισε σε 2-2 με εκπληκτικό γκολ. Από εκεί και πέρα, τόσο η Αργεντινή όσο και η Γαλλία δημιούργησαν ευκαιρίες όμως καμία δεν κατάφερε να σκοράρει.

Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση και στο 108ο λεπτό ο Μέσι έκανε το 3-2. Όμως, στο 118ο λεπτό του αγώνα ο Εμπαπέ μετά από εκτέλεση πέναλτι πέτυχε χατ τρικ και οδήγησε το ματς στη διαδικασία των πέναλτι.

Στα πέναλτι εκτέλεσαν πρώτοι ο Εμπαπέ για τη Γαλλία και ο Μέσι για την Αργεντινή, οι οποίοι ήταν εύστοχοι. Στη συνέχεια, εκτέλεσε ο Κομάν για τη Γαλλία, όμως ο Μαρτίνες απέκρουσε ενώ ο Ντιμπάλα για την Αργεντινή έκανε το 2-1 στα πέναλτι. Ο Τσουαμενί στην εκτέλεση πέναλτι έστειλε τη μπάλα άουτ και ο Παρέδες για την Αργεντινή έκανε το 3-1. Τέλος, ο Κόλο Μουανί έκανε το 3-2 για τη Γαλλία, ωστόσο ο Μοντιέλ με εύστοχη εκτέλεση έκανε την Αργεντινή πρωταθλήτρια του κόσμου.

Ο Μέσι αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης και ο Εμπαπέ πήρε το Χρυσό Παπούτσι καθώς ήταν ο κορυφαίος σκόρερ του Μουντιάλ. Ο Μαρτίνες αναδείχθηκε κορυφαίος τερματοφύλακας, ενώ ο Φερνάντες ήταν ο καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής.

Related posts

Αργεντινή και Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ-Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου ο τελικός

ArcadiaSpot Team

Politico: Υπό αυστηρό έλεγχο και ο Μαργαρίτης Σχοινάς – Ερευνάται η πιθανή εμπλοκή του στο Qatar Gate

ArcadiaSpot Team

Ανατροπές στο Μουντιάλ: Εκτός τετράδας η Βραζιλία και η Πορτογαλία, προκρίθηκαν Αργεντινή, Γαλλία, Μαρόκο και Κροατία

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment