Διεθνή Επικαιρότητα

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ Απριλίου 2024: Πότε έρχεται “το ροζ φεγγάρι”

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ Απριλίου 2024: Πότε έρχεται "το ροζ φεγγάρι"

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ Απριλίου 2024: Πότε έρχεται “το ροζ φεγγάρι”

Η ροζ πανσέληνος του. Απριλίου, θα φτάσει στο απόγειό της αύριο, Τετάρτη 24 Απριλίου, χαρίζοντας μας μια πανέμορφη θέα στον νυχτερινό ουρανό. Η κορύφωση της φωτεινότητάς της αναμένεται στις 02:49 τα ξημερώματα, σύμφωνα με το CBS.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ονομασία “ροζ πανσέληνος” οφείλεται στην άνθιση των ροζ αγριολούλουδων στις αρχές της άνοιξης στην Βόρεια Αμερική, την περίοδο που λαμβάνει χώρα το φαινόμενο. Tα αγριολούλουδα αυτά προσελκύουν πεταλούδες που προαναγγέλλουν την άφιξη της άνοιξης.

Η πανσέληνος του Απριλίου έχει και άλλες ονομασίες:

Το Φεγγάρι που σπάει τον πάγο ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ Απριλίου 2024
Το Φεγγάρι των φυτών και των θάμνων
Το Φεγγάρι που τα ρεύματα είναι και πάλι πλωτά
Το Φεγγάρι που εμφανίζεται το κόκκινο γρασίδι
Το Φεγγάρι του βατράχου

Το “ροζ φεγγάρι” συμπίπτει, επίσης, με πολλές θρησκευτικές γιορτές. Στο χριστιανικό εκκλησιαστικό ημερολόγιο λέγεται “πασχαλιάτικο φεγγάρι”, καθώς είναι η πανσέληνος πριν από το Πάσχα.

Για τους ινδουιστές, αυτό το φεγγάρι σηματοδοτεί τον εορτασμό μιας θεότητας τους, ενώ είναι σημαντική είναι και για τους βουδιστές που τιμούν την επίσκεψη του Βούδα στη Σρι Λάνκα, όπου απέτρεψε έναν πόλεμο επιλύοντας μια διαφορά μεταξύ των αρχηγών.

Ας γεμίσουμε τις όμορφες θέες της πόλης μας για να δώσουμε λίγο χρόνο να απολαύσουμε κάτι που θεωρούμε δεδομένο: το φεγγάρι!

Related posts

Επίθεση Ιράν: 200 Drones και Πύραυλοι κατά του Ισραήλ

Arcadia Spot NG

Leave a Comment