Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Παράταση Προγράμματος Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων στον Δημόσιο Τομέα της Υγείας

ΔΥΠΑ : 100% επιδότηση μισθού για ανέργους στη Β. Εύβοια - Μέχρι 30/4 η προθεσμία

Παράταση Προγράμματος Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων στον Δημόσιο Τομέα της Υγείας.

Χθες, την Τρίτη 13/2/2024, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 1041) η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που επεκτείνει το πρόγραμμα απασχόλησης 4.000 μακροχρόνια ανέργων στον Δημόσιο τομέα της Υγείας.

Το πρόγραμμα, με προϋπολογισμό 48 εκατ. ευρώ και διάρκεια 12 μηνών, έχει ως στόχο την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας. Η παράταση των συμβάσεων αφορά 4.000 άτομα σε επιστημονικές, νοσηλευτικές και άλλες κρίσιμες ειδικότητες του δημόσιου τομέα υγείας, με την απασχόλησή τους να συνεχίζεται στις ίδιες θέσεις και με τους ίδιους όρους.

Υπογράφουν την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, και ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Αθανάσιος Πετραλιάς.

Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε: «Μέσω αυτού του προγράμματος, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας να εντάξουμε στην αγορά εργασίας μακροχρόνια ανέργους και να ενισχύσουμε τις δομές του δημόσιου τομέα υγείας. Η πολιτική μας στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών».

Η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, πρόσθεσε: «Με την παράταση αυτής της πρωτοβουλίας, συνεχίζουμε να ενισχύουμε το ανθρώπινο δυναμικό του δημόσιου τομέα στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας και να ενσωματώνουμε περισσότερους πολίτες στην αγορά εργασίας».

Related posts

ΔΥΠΑ : 100% επιδότηση μισθού για ανέργους στη Β. Εύβοια – Μέχρι 30/4 η προθεσμία

Arcadia Spot KP

ΔΥΠΑ: Προσλήψεις για 1.300 ανέργους στην Υγεία

Arcadia Spot NG

ΔΥΠΑ και e-ΕΦΚΑ. Ποιοι πληρώνονται σήμερα

Arcadia Spot NG

Leave a Comment