Επικαιρότητα Ροή Ειδήσεων

Παράταση στην έκθεση “Βήματα βαριά. Μικρασία ’22” στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού

Παράταση στην έκθεση μουσείο ελιάς και ελληνικού λαδιού

Παράταση στην έκθεση “Βήματα βαριά. Μικρασία ’22” στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού.
Η περιοδική έκθεση με τίτλο “Βήματα βαριά. Μικρασία ’22” παρατείνεται μέχρι τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2023 και φιλοξενείται στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη. Μέχρι σήμερα, πάνω από 18.000 επισκέπτες, συμπεριλαμβανομένων ατόμων που επισκέφθηκαν ατομικά και σχολικές ομάδες, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν την εμπειρία της μεταφοράς της ιστορίας σε σύγχρονη εικαστική δημιουργία.

Στο επίκεντρο της έκθεσης βρίσκονται τα έργα που δημιούργησαν οι καλλιτέχνιδες Ιωάννα-Μαρία Γιακουμάκη και Φωτεινή Παναγιωτοπούλου, τα οποία είναι εμπνευσμένα από τις προσωπικές ιστορίες δύο Λακώνων ανδρών, του Αγγελή Σταυρόπουλου και του Αθανάσιου Μπαγιώκου. Αυτοί οι δύο άνδρες συμμετείχαν στη Μικρασιατική Εκστρατεία, αιχμαλωτίστηκαν και στη συνέχεια επαναπατρίστηκαν, όπως και πολλοί άλλοι στρατευμένοι που επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά τον πόλεμο, φέρνοντας μαζί τους τις σωματικές και ψυχικές τραυματικές εμπειρίες τους.

Η έκθεση παρουσιάζει οικογενειακά αντικείμενα και αρχεία, προσφέροντας ένα παράθυρο στο δράμα της Μικράς Ασίας. Συνδυάζοντας αυθεντικό οπτικοακουστικό υλικό με επίσης αυθεντικά έγγραφα από την εποχή, η έκθεση προσπαθεί να επιτύχει μια διάλογο του παρελθόντος με το παρόν, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία για αναστοχασμό.

Η έκθεση θα παραταθεί μέχρι την 30η Οκτωβρίου 2023, με ώρες λειτουργίας καθημερινά εκτός Τρίτης από τις 10:00 π.μ. έως τις 6:00 μ.μ. (έως τις 15 Οκτωβρίου) και από τις 10:00 π.μ. έως τις 5:00 μ.μ. (από τις 16 Οκτωβρίου). Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ).

Related posts

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Τρίπολη, Κόρινθο, Καλαμάτα και Σπάρτη

Arcadia Spot KP

Συνελήφθησαν 4 άτομα στη Σπάρτη για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας

Arcadia Spot GZ

Με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Beyond Football Conference 2024» στη Σπάρτη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment