Top News Δήμος Β. Κυνουρίας Επικαιρότητα

Παρέμβαση Βερβεσού για τον Μύλο στον Άγιο Ανδρέα

mylos-vervesos

Παρέμβαση Βερβεσού για τον Μύλο στον Άγιο Ανδρέα πραγματοποιήθηκε μέσω επιστολής του στον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργο Καμπύλη. Ο κ. Δημήτρης Βερβεσός είναι πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και κατάγεται από τον Άγιο Ανδρέα Βόρειας Κυνουρίας.

Μέσω της επιστολής του, κάνει κλήση να σταματήσει η αδράνεια με την πρόφαση πως είναι πολύ προχωρημένη η διάβρωση και καταστροφή του μνημείου για να γίνει το οτιδήποτε. Δηλαδή ζητάει συγκεκριμένα να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του μύλου που κυκλώνεται από το νερό της θάλασσας στην παραλία Χερρονήσι του Άγιου Ανδρέα.

Επίσης κατέθεσε επιστολή για ακύρωση της πράξης του Προϊστάμενου Υπηρεσίας Νεότερων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου, της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού που καταδίκαζαν όλο το εγχείρημα σε αδράνεια. Μάλιστα πρέπει να τονιστεί πως ακόμα μέχρι και σήμερα δεν έχει κατατεθεί μελέτη αποκατάστασης του Μύλου.

Ο Μύλος μάλιστα κατά τον ίδιο αποτελεί ένα έργο μεγάλης ιστορικής και λαογραφικής αξίας. Δεδομένου πως η εξοχική οικία του βρίσκεται κοντά στον Μύλο κάποιος θα μπορούσε να υποθέσει πως έχει και μεγάλη συναισθηματική αξία για τον κ. Δημήτρη Βερβεσό.

Δείτε εδώ την επιστολή προς τον δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας

Δείτε εδώ την αίτηση ακύρωσης

Related posts

Πρόγραμμα αποκριάτικων εκδηλώσεων δήμου Β. Κυνουρίας

Arcadia Spot GZ

Ορισμός Αντιδημάρχων Δήμου Βόρειας Κυνουρίας

Arcadia Spot GZ

Καρχαρίας πίαστηκε στον Άγιο Ανδρέα

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment