Ελλάδα Επικαιρότητα Θρησκεία

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21/02/2024

Ποιοι γιορτάζουν σήμεα 01/04/2024

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 21/02/2024. Σήμερα 21 Φεβρουαρίου η Ορθόδοξη Εκκλησία γιορτάζει την μνήμη του Αγίου Ευσταθίου του Αρχιεπισκόπου Αντιοχείας της Μεγάλης, του Αγίου Γεωργίου του Θαυματουργού του Επισκόπου Αμάστριδος, του Αγίου Ιωάννη του Γ’ Πατριάρχη Κωνσταντινούπολης του από Σχολαστικών και του Αγίου Ζαχαρία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων.

O Άγιος Ευστάθιος, γεννήθηκε στη Σίδη της Παμφυλίας (άλλοι θεωρούν ότι καταγόταν από τους Φιλίππους της Μακεδονίας) το 260 μ.Χ. και υπήρξε μία από τις μεγαλύτερες εκκλησιαστικές φυσιογνωμίες του 3ου μ.Χ. αιώνα. Διακρίθηκε για την μαχητικότητά του και την εμμονή του στη ορθή διδασκαλία του Ευαγγελίου. Στην αρχή διέλαμψε σαν επίσκοπος Βερροίας στη Συρία, όταν και συμμετείχε στην Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας. Το 323 μ.Χ. εξελέγη Αρχιεπίσκοπος Αντιοχείας της μεγάλης, θέση την οποία χρησιμοποίησε για την διάδοση αλλά και στερέωση της ορθοδοξίας και συνδεόταν διά στενής φιλίας με τον Άγιο Όσιο, Επίσκοπο Κορδούης (γιορτή 27 Αυγούστου).

Το 330 μ.Χ. όμως, οι κακόδοξοι Αρειανοί, συνεκάλεσαν Σύνοδο εις βάρος του Ευσταθίου με την κατηγορία ότι ήταν οπαδός της αίρεσης του Σαβέλλιου. Αρκετά χρόνια μετά την κοίμησή του, η αλήθεια αποκαταστάθηκε και ο Ευστάθιος ανακηρύχθηκε Άγιος της Eκκλησίας μας.

Σε ποιους λέμε σήμερα χρόνια πολλά

«Χρόνια πολλά» ευχόμαστε σήμερα, σύμφωνα με το εορτολόγιο, στον/την:

  • Ευστάθιος, Στάθης, Σταθάς, Σταθάκος, Ευσταθία, Σταθία, Ευσταθούλα, Σταθούλα

Related posts

Εορτολόγιο 16/04/2024: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Arcadia Spot NG

Εορτολόγιο 15/04/2024: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Arcadia Spot KP

Εορτολόγιο 13/04/2024: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Arcadia Spot KP

Leave a Comment