Ελλάδα Επικαιρότητα Θρησκεία

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 25/01/2024

Ποιοι γιορτάζουν σήμεα 01/04/2024

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 25/01/2024. Σύμφωνα με το εορτολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σήμερα, 25 Ιανουαρίου, τιμούμε τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο και την Αγία Μαργαρίτα.

Ο Άγιος Γρηγόριος ο Θεολόγος ή αλλιώς ο Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός, ήταν Έλληνας Καππαδόκης θεολόγος που διατέλεσε Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως τον 4ο αιώνα μ.Χ. Θεωρείται ευρέως ως ο πιο ταλαντούχος ρήτορας μεταξύ των Πατέρων της Εκκλησίας. Ως κλασικά εκπαιδευμένος ομιλητής και φιλόσοφος του Ελληνισμού, κατάφερε να συνδυάσει τον Ελληνισμό με την πρώτη Εκκλησία της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Η Αγία Μαργαρίτα ήταν ηγουμένη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Προδρόμου στην πόλη Μενζελίνσκ της Ρωσίας. Είχε ελληνική καταγωγή και οργάνωσε το μοναστήρι της κατά τα πρότυπα των παλαιών μοναστηριών της Ελλάδος. Επί των ημερών της, το μοναστήρι παρουσίασε ιδιαίτερη πνευματική άνθιση. Διακρινόταν για τη μόρφωση, τη σύνεση αλλά και την αυστηρή ασκητική ζωή, την οποία με την καθοδήγηση της ακολουθούσαν και οι μοναχές. Το μοναστήρι είχε φυτείες με οπωροφόρα δένδρα, λαχανόκηπους, εργαστήρια εικόνων, χρυσοκεντήματος και φωτογραφίας.

Σήμερα λοιπόν γιορτάζουν οι:

  • Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία
  • Μαργαρίτα, Ρίτα, Μαργαρίτης

Related posts

Εορτολόγιο 16/04/2024: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Arcadia Spot NG

Εορτολόγιο 15/04/2024: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Arcadia Spot KP

Εορτολόγιο 13/04/2024: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα;

Arcadia Spot KP

Leave a Comment