Δήμος Τρίπολης Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ/ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Ο εικαστικός Νίκος Φλώρος καλεσμένος της Κυπριακής Κυβέρνησης θα παρουσιάσει στην Λευκωσία και τη Λεμεσό την έκθεσή του «Ήρωες από Μέταλλο», που δημιούργησε για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Την έκθεση θα εγκαινιάσει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου (Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου) κ Γέωργιος, στις 15 Δεκεμβρίου στη Λευκωσία.

Η έκθεση έχει εμπλουτιστεί με ένα ακόμα έργο, που ο καλλιτέχνης δημιούργησε ειδικά για την έκθεση στη Μαρτυρική Κύπρο, αποτυπώνοντας με τη δική του μοναδική τεχνοτροπία, την ιδέα μιας Ελληνοκυπριακής Σημαίας. Η Σημαία του Νίκου Φλώρου βασίζεται στην Ελληνική Σημαία (πριν από το 1978) με την Κύπρο στο κέντρο του Σταυρού ανάμεσα σε δάφνες, ενώ τα κόκκινα σημάδια που φέρονται στο λευκό της Σημαίας συμβολίζουν το αθώο αίμα των αγωνιστών για την ελευθερία της Κύπρου και στο κυανό συμβολίζουν τους δεσμούς αίματος της Αρκαδίας με την Κύπρο από την Ομηρική Εποχή.

Η «Αιματοβαμένη Ελληνοκυπριακή Σημαία» του Νίκου Φλώρου, θα εκτίθεται από την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Τρίπολη στον εμβληματικό χώρο του Πολεμικού Μουσείου/Παραρτήματος Τρίπολης, όπου οι συμπολίτες μας, σε ανοιχτή πρόσκληση από το Μουσείο, θα έχουν την ευκαιρία να δουν το έργο του διεθνούς εικαστικού πριν το ταξίδι στα χνάρια του Αγαπήνορα για την πολύπαθη Κύπρο.

Το Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 και από ώρα 13:00 έως 14:00, ο Νίκος Φλώρος θα βρίσκεται στο χώρο του Μουσείου για να παρουσιάσει το έργο και να συνομιλήσει με τους επισκέπτες του Μουσείου.

Related posts

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO 2024-Όλη η Πελοπόννησος μια έκθεση

Arcadia Spot GZ

Πολεμικό Μουσείο : Παρουσίαση του Ποντιακού Ελληνισμού στις 27 Ιανουαρίου

Arcadia Spot GZ

Η Ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment