Διεθνή Επικαιρότητα

Πριγκόζιν σε Πούτιν: “Δεν θα παραδοθούμε”

putin-prigozhin

Η απάντηση της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Πριγκόζιν σε Πούτιν εκφράζεται με συνοπτικό τρόπο στο “δεν θα παραδοθούμε”. Αυτή η απάντηση πηγάζει από τις εντολές του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για να παραδοθούν τα μέλη της οργάνωσης.

Νωρίτερα ο Ρώσος πρόεδρος σε διάγγελμα του, έδωσε σκληρή απάντηση στην στάση που κράτησε ο επικεφαλής της Wagner. Μάλιστα στο διάγγελμα του έκανε λόγο για “προδοσία” και “πισώπλατη μαχαιριά”.

Στις δηλώσεις του είπε: “Οποιαδήποτε εσωτερική αναταραχή είναι θανάσιμη απειλή για το κράτος μας, για εμάς ως έθνος. Είναι πλήγμα για τη Ρωσία, για τον λαό μας και τις ενέργειές μας για την προστασία της πατρίδας μας. Μια τέτοια απειλή θα λάβει σοβαρή απάντηση.”

“Ως Ρώσος πρόεδρος θα κάνω ό,τι μπορώ για να υπερασπιστώ τη χώρα μου. Όσοι οργάνωσαν την ένοπλη εξέγερση θα λογοδοτήσουν”.

Μιας και ο Πούτιν αναγνώρισε πως οι μαχητές του Βάγκνερ είναι οι ήρωες που απελευθέρωσαν το Ντονμπάς σε πιο ήπιο τόνο δήλωσε: “Απαιτώ να σταματήσετε κάθε συμμετοχή σε εγκληματικές ενέργειες”.

Η κλήση για παράδοση στους μαχητές του Wagner και η απάντηση τους

Ο Πούτιν απευθυνόμενος στους Ρώσους στρατιωτικούς και πολίτες που στρατεύτηκαν με τον Πριγκόζιν είπε: “Όσοι παρασύρθηκατε σε αυτόσας καλώ να σταματήσετε τις εγκληματικές σας ενέργειες“.

Βέβαια οι μαχητές της “Wagner” απέρριψαν αυτή την κλήση του Ρώσου προέδρου.

Μάλιστα η οργάνωση με ανάρτηση της στο κανάλι της στο Telegram απάντησε: “Ο Πούτιν έκανε την λάθος επιλογή. Τόσο το χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο“.

Related posts

Μαρία Τσάλλα: Η κατάσκοπος από τη Ρωσία που έγινε Ελληνίδα με πιστοποιητικό νεκρού μωρού – Πώς την εντόπισε η ΕΥΠ

ArcadiaSpot Team

Ουκρανία: Ο αριθμός των προσφύγων που πέρασαν τα σύνορα το τελευταίο 24ωρο

#omada_Arcadia_Spot*

Ελλάδα: Εισήλθαν 584 Ουκρανοί πρόσφυγες από τους οποίους 143 ανήλικοι

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment