Αθλητικά Διεθνή

Γαλλία και Αγγλία πέρασαν στους “8” του Μουντιάλ

Με πρωταγωνιστές τον Εμπαπέ και Ζιρού η Γαλλία νίκησε με 3-1 την Πολωνία και προκρίθηκε στους “8” της διοργάνωσης του Μουντιάλ.

Το πρώτο γκολ μπήκε στο 44ο λεπτό με τον Εμπαπέ να βρίσκει τον Ζιρού μέσα στη μεγάλη περιοχή με μπαλιά τρύπα και ο δεινός εκτελεστής έκανε το τέλειο πλασέ, για να στείλει τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Σέσνι και να γράψει το 1-0. Ο Ζιρού ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί ανεβαίνοντας μόνος στην κορυφή των σκόρερ της εθνικής Γαλλίας με 52 γκολ.

Το δεύτερο γκολ της Γαλλίας ήρθε στο 74′ με συνεργασία των Γκριεζμάν, Ζιρού και Ντεμπελέ, με τον τελευταίο να βρίσκει με διαγώνια πάσα τον Εμπαπέ και εκείνον να εκτελεί τον Σέσνι με ασύλληπτο δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με το 4ο γκολ του φετινό Μουντιάλ και 8ο συνολικά σε τελικές φάσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Στο 90+1′ ο Εμπαπέ δέχτηκε πάσα από τον Τουράμ και αφού έστρωσε τη μπάλα στο δεξί του πόδι έπιασε διαγώνιο κεραυνό, με τον Σέσνι να απογειώνεται στην αριστερή γωνία του αλλά να αδυνατεί να αποτρέψει το μοιραίο, με τη μπάλα να καταλήγει στο αριστερό παράθυρο της εστίας του για το 3-0 της Γαλλίας με το ένατο γκολ του σε Μουντιάλ.

Το μόνο που πέτυχε η Πολωνία ήταν να σημειώσει το γκολ της τιμής στο ένατο λεπτό των καθυστερήσεων (δόθηκε σε χέρι του Ουπαμεκανό μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR), με τον Λεβαντόβσκι να νικάει με τη… δεύτερη τον Λορίς (απέκρουσε ο κίπερ της Τότεναμ την πρώτη εκτέλεση αλλά είχε και τα δύο πόδια του εκτός τελικής γραμμής) και να γράφει το 3-1, που υπέγραψε την πρόκριση των μπλε στα προημιτελικά και τον αποχαιρετισμό από πλευράς Πολωνίας.

Η Αγγλία νίκησε με 3-0 τη Σενεγάλη και προκρίθηκε στους “8”

Πρόκριση και για την Αγγλία καθώς νίκησε εύκολα με 3-0 τη Σενεγάλη με γκολ των Χέντερσον, Κέιν και Σάκα.

Στο 38ο λεπτό της αναμέτρησης ήρθε το πρώτο γκολ μετά από μία έξοχη συνεργασία των Κέιν – Μπέλιγχαμ – Χέντερσον. Ο τελευταίος νίκησε τον Μεντί με ψύχραιμο πλασέ και έγινε ο δεύτερος γηραιότερος σκόρερ της Αγγλίας σε τελική φάση Μουντιάλ (σε ηλικία 32 ετών και 170 ημερών).

Το δεύτερο γκολ μπήκε στο 45+3′ με τον Κέιν να σκοράρει μετά από ασίστ του Φόντεν με το πρώτο του γκολ στο φετινό Μουντιάλ, 7ο συνολικά σε τελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου και 52ο συνολικά με το εθνόσημο.

Τέλος, ο Σάκα νίκησε τον Μεντί και έκανε το 3-0 με δεύτερη ασίστ του Φόντεν .

Αγγλία και Γαλλία θα βρεθούν αντιμέτωπες στα προημιτελικά.

Οι σημερινοί αγώνες

17:00 Ιαπωνία – Κροατία (ANT1, ANT1+)

21:00 Βραζιλία – Νότια Κορέα (ANT1, ANT1+)

Related posts

Πλήρωσε τα λάθη του ο Αστέρας… Έχασε 4-2 από την ΑΕΚ

ArcadiaSpot Team

Ο Λευτέρης Λύρατζης στον ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ!

Arcadia Spot GZ

Στο ρόστερ της Δημητσάνας ο Δημήτρης Παπαδάτος

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment