Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα Τοπικά Νέα

Πρώτο Διεθνές Εργαστήριο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EUCOMMvsDISINFO

Πρώτο Διεθνές Εργαστήριο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EUCOMMvsDISINFO

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρώτο Διεθνές Εργαστήριο με τίτλο “Η παραπληροφόρηση και η εξωτερική παρέμβαση ως απειλή για τη δημοκρατική συζήτηση”, στη Λάρνακα της Κύπρου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος EUCOMMvsDISINFO, όπου ο Δήμος Τρίπολης είναι εταίρος.

Στο διήμερο εργαστήριο συμμετείχε η αντιπροσωπεία της Ελλάδας με 9 συμμετέχοντες, καθώς και αντιπροσωπείες από την Κύπρο, την Ισπανία, την Πολωνία και την Ισπανία.

Σκοπός της δράσης αυτής ήταν να φέρει κοντά τους συμμετέχοντες του EUCOMMvsDISINFO για να εισαγάγει τα θέματα του έργου και να πραγματοποιήσει κοινή εκπαίδευση σχετικά με τις κύριες μορφές παραπληροφόρησης, καθώς και να διερευνήσει τις πολιτικές και τις ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για καταπολέμηση των καμπανιών ψευδών ειδήσεων. Οι δραστηριότητες του εργαστηρίου, περιείχαν ξεναγήσεις σε σημαντικούς χώρους όπως το κυπριακό κοινοβούλιο καθώς και διαδραστικές ομαδικές ασκήσεις, τα οποία υπογράμμισαν τη σημασία της διασυνοριακής συνεργασίας για τη διαφύλαξη των δημοκρατικών αξιών.

Ο Δήμος Τρίπολης με επικεφαλής του προγράμματος την Ιωάννα Ρούσου, Υπεύθυνη Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Δήμος Τρίπολης, διοργάνωσε και συντόνισε την αποστολή με δημοσιογράφους τοπικών ΜΜΕ. Η αποστολή είχε προετοιμάσει εργασίες πάνω στα θέματα των Fake News και τις συνέπειες αυτών τις οποίες και παρουσίασαν στο θεματικό workshop. Επίσης, αντάλλαξαν ιδέες με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, που συμμετείχαν, σχετικά με την εξάλειψη των ψευδών ειδήσεων, ενθαρρύνοντας έναν πλούσιο διάλογο για καινοτόμες προσεγγίσεις για τον μετριασμό των επιπτώσεών τους. Η Ελληνική αποστολή πρότεινε αυστηρές ποινές με στερήσεις μηνιαίων μισθωμάτων και παροχές της υγείας κλιμακωτά σε όποιον ευρωπαίο δημοσιογράφο δημοσιεύει ψευδές ειδήσεις. Πρώτο Διεθνές Εργαστήριο

Την τελευταία μέρα της επίσκεψης στην Κύπρο, έγινε επίσκεψη στην Αδελφοποιημένη πόλη του Δήμου Τρίπολης, την πόλη του Παραλιμνίου, όπου έγινε συνάντηση με τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειο και τον Δήμαρχο του Παραλιμνίου κ. Θεόδωρο Πυρίλλη.

Ο Δήμος Τρίπολης είναι περήφανος που συμβάλλει στον ευρωπαϊκό αγώνα κατά της παραπληροφόρησης μέσω της ενεργού συμμετοχής του στο πρόγραμμα EUCOMMvsDISINFO. Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθεί η ημερομηνία για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων στην πόλη της Τρίπολης, όπου θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Related posts

Τζιούμης: «Με συνέργειες επιδιώκουμε μια κοινωνία υγιή»

Arcadia Spot NG

Φωτιά σε Μονοκατοικία στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Ένα ακόμα τροχαίο στην πόλη μας

Arcadia Spot NG

Leave a Comment