Ελλάδα Επικαιρότητα

Πτώση ελικοπέτρου στην Εύβοια σήμερα το πρωί (vid)

Πτώση ελικοπέτρου στην Εύβοια

Πτώση ελικοπέτρου στην Εύβοια σήμερα το πρωί.
Σε έκτακτη κατάσταση βρίσκεται η βόρεια Εύβοια, καθώς υπάρχουν αναφορές για την πτώση ενός ελικοπτέρου στη θάλασσα πριν από τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης (28/9).

Το εν λόγω ελικόπτερο, το οποίο είναι τύπου Α-109, είναι ιδιωτικό και είχε καταθέσει πρόγραμμα πτήσης για την περιοχή μιας βιομηχανικής ζώνης. Αναχωρώντας από το Μαντούδι, είχε στόχο να προσγειωθεί στον Βόλο, αλλά για άγνωστους λόγους, κατέπεσε στη θάλασσα.

Σημειώνεται ότι οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, λόγω της κακοκαιρίας “Elias”.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των επιβαινόντων στο ελικόπτερο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση διάσωσης στη θάλασσα με τη συμμετοχή τεσσάρων σκαφών της Λιμενικής Αρχής και δύο ιδιωτικών σκαφών, ενώ ένα επιπλέον ελικόπτερο έχει απογειωθεί.

Στην περιοχή του συμβάντος βρίσκονται επίσης ο δήμαρχος του Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης, ο περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός, και ο αντιπεριφερειάρχης της Ευβοίας, κ. Γιώργος Κελαϊδίτης.

Για την ιστορία του ελικοπτέρου, πρόκειται για ένα ελαφρό, δικινητήριο, οκταθέσιο ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων τύπου Agusta A-109, το οποίο κατασκευάζεται από την ιταλική εταιρεία Agusta (τώρα AgustaWestland). Έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορους ρόλους, συμπεριλαμβανομένων αεροναυαγοσωστικών και ασθενοφόρων αποστολών, και αναπτύχθηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Related posts

Νέα Επεισόδια Ενδοοικογενειακής Βίας: 62χρονη Γυναίκα Επιτίθεται με Μαχαίρι στον Σύζυγό της στην Εύβοια

Arcadia Spot GZ

Εύβοια : Κλειστά τα σχολεία από τον σεισμό των 5.2 Ρίχτερ

Arcadia Spot GZ

Βρέθηκε νεκρός ο πιλότος του ελικοπτέρου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment