Ελλάδα Επικαιρότητα Καιρός

Πτώση της θερμοκρασίας και έντονες βροχές την Κυριακή

Καιρός: Πού θα κάνουμε Ανάσταση με ομπρέλες

Πτώση της θερμοκρασίας και έντονες βροχές την Κυριακή . Ο Γιώργος Τσατραφύλλιας, μετεωρολόγος του Alpha και του Weather2Go.gr, αναφέρει στο Facebook ότι αναμένονται βροχές από την Κυριακή, οι οποίες θα είναι ευεργετικές για την περιοχή. Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, καθώς τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Συγκεκριμένα, ο καιρός θα είναι βροχερός από την Κυριακή, με θυελλώδεις άνεμοι να είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό του σκηνικού που θα επικρατήσει. Οι βροχές και τα χιόνια (στα βουνά) που θα μας επισκεφτούν το διήμερο Κυριακή-Δευτέρα θα είναι ευεργετικά για τις περισσότερες περιοχές της χώρας μετά από έναν άνυδρο χειμώνα. Ωστόσο, σε ορισμένες περιοχές θα έχουν ιδιαίτερη ένταση και μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα (πλημμύρες-κατολισθήσεις), ειδικά σε ευάλωτες περιοχές.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο είναι: Θεσπρωτία, Πρέβεζα, Άρτα, Αιτωλοακαρνανία, Κέρκυρα, Παξοί, Αχαΐα, Ηλεία, Καβάλα, Δράμα, Σέρρες, Ξάνθη, Ροδόπη, Έβρος, νησιά βορείου και ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα.

Επίσης, για όσους προγραμματίζουν κάποιο ταξίδι, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι οι θαλάσσιες συγκοινωνίες θα έχουν προβλήματα στο Ιόνιο και το Αιγαίο την Κυριακή (νοτιάδες 8-9 μποφόρ) και τη Δευτέρα στο Αιγαίο (νοτιάδες 9 μποφόρ).

Η θερμοκρασία δεν θα πέσει σημαντικά.

Related posts

Αφρικανική σκόνη θα πλήξει τη χώρα μας σήμερα και αύριο

Arcadia Spot GZ

Νέα κακοκαιρία από Δευτέρα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα

Arcadia Spot GZ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment