Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Πυροσβέστες από Πολωνία και Σλοβακία στα πύρινα μέτωπα

φωτττιια

Πυροσβέστες από Πολωνία και Σλοβακία ρίχνονται στη μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα της Αττικής.

Πιο συγκεκριμένα με ανάρτηση του ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μπαλάς Ουζβάρι ενημέρωσε πως στις φωτιές της Αττικής θα συμμετάσχουν εκτός από τους Ρουμάνους πυροσβέστες και τέσσερα αεροπλάνα από Ιταλία και Γαλλία. Τέλος επιχειρούν επίσης και πυροσβέστες από την Πολωνία και τη Σλοβακία, με δεκάδες οχήματα.

Στο Twitter έγραψε συγκεκριμένα: ” Εκατοντάδες επίγειοι πυροσβέστες από τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Σλοβακία, δεκάδες οχήματα, τέσσερα αεροπλάνα, δορυφορικές εικόνες μέσω Copernicus συμβάλουν στις πυρκαγιές της Ελλάδας”. Επίσης έκανε λόγο για ισχυρή απάντηση της Ε.Ε. στην Ελλάδα.

Η Ελλάδα ενεργοποίησε άμεσα τον Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ε.Ε. το πρωί της Τρίτης. Αυτό οδήγησε άμεσα στην ανάπτυξη δύο Canadair από την Ιταλία και δύο από τη Γαλλία από τον στόλο της Ε.Ε., τα οποία ξεκινούν από σήμερα επιχειρήσεις. Στη συνέχεια η Πολωνία, η Ρουμανία και η Σλοβακία προσέφεραν μονάδες πυρόσβεσης επίγειων δασών, συμπεριλαμβανομένων οχημάτων, τα οποία επίσης αναπτύσσονται τώρα. Επιπλέον, η δορυφορική χαρτογράφηση Copernicus της ΕΕ παρέχει επίσης εκτίμηση ζημιών σε αρκετά σημεία στην περιοχή της Αττικής.

Η Επιτροπή συνεχίζει να βρίσκεται σε στενή επαφή με τις ελληνικές Αρχές μέσω του Κέντρου Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης και είναι έτοιμη να κινητοποιήσει πρόσθετη βοήθεια εάν χρειαστεί.

Related posts

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση. Σωφρονιστικός υπάλληλος ανάμεσα στους δράστες

Arcadia Spot NG

Leave a Comment