Αστυνομικά Επικαιρότητα

Σακίδιο με μολότοφ βρέθηκε στο ΑΠΘ – Σύλληψη 27χρονης

Σακίδιο με μολότοφ βρέθηκε στο ΑΠΘ – Σύλληψη 27χρονης. Στο κτήριο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ ανακαλύφθηκε ένα σακίδιο πλάτης που περιείχε επικίνδυνες αυτοσχέδιες εκρηκτικές μολότοφ. Το σακίδιο βρέθηκε κοντά σε μια αίθουσα διδασκαλίας από έναν εργάτη που εκτελούσε εργασίες συντήρησης στον ανελκυστήρα. Αμέσως ειδοποιήθηκαν η τοπική αστυνομία και η Άμεση Δράση, ενώ επίσης ενημερώθηκαν και οι αρχές του Πανεπιστημίου.

Κατά την προανάκριση, διαπιστώθηκε ότι το σακίδιο ανήκε σε μια 27χρονη. Οι αρχές ασφαλείας εξέτασαν το περιεχόμενο του σακιδίου και ανακάλυψαν αντιασφυξιογόνα μάσκα, μάλλινα γάντια, συσκευασίες για προστασία από δακρυγόνα, χειροπέδες, καθώς και υλικό που συνδέεται με τον αναρχικό χώρο. Επιπλέον, βρέθηκαν πολλές χειρόγραφες σημειώσεις από συνελεύσεις του αναρχικού χώρου. Οι αυτοσχέδιες εκρηκτικές μολότοφ παραδόθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για περαιτέρω έρευνα.

Σε βάρος της 27χρονης σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εμπρηστικών εκρηκτικών υλών, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Related posts

Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 40χρονη μητέρα παρασύρθηκε από λεωφορείο

ArcadiaSpot Team

Νεκρή 24χρονη η οποία έκανε μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα

ArcadiaSpot Team

Μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη με δοκιμαστικές πτήσεις από την Πολεμική Αεροπορία (vid)

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment