Ελλάδα Επικαιρότητα

Σαν σήμερα 25 Φεβρουαρίου το ματωμένο σκηνικό με το Νίκο Κοεμτζή

Σαν σήμεα 25 Φεβρουαρίου το ματωμένο σκηνικό με το Νίκο Κοεμτζή

Σαν σήμερα 25 Φεβρουαρίου το ματωμένο σκηνικό με το Νίκο Κοεμτζή. Στις 25 Φεβρουαρίου 1973, στο λαϊκό κέντρο “Νεράιδα της Αθήνας” στην Κυψέλη, εκτυλίχθηκε ένα ιδιαίτερο σκηνικό που θα συνταράξει την ελληνική κοινωνία. Ο Νίκος Κοεμτζής, ένας Έλληνας κακοποιός, που είχε προηγουμένως καταδικαστεί για κλοπή, βρέθηκε στο νυχτερινό κέντρο για να διασκεδάσει με την παρέα του.

Ο αδελφός του, Δημοσθένης, παρήγγειλε το τραγούδι “Βεργούλες” του Μάρκου Βαμβακάρη, και ο τραγουδιστής Τάκης Αθανασιάδης ανακοίνωσε πως θα το πει παραγγελιά. Όμως, όταν ο Δημοσθένης άρχισε να χορεύει, δύο αστυνομικοί που γνώριζαν τον Κοεμτζή παρενόχλησαν επιδεικτικά τον αδελφό του. Σαν σήμεα 25 Φεβρουαρίου

Ο Κοεμτζής, θολωμένος από τον φόβο ότι θα βλάψουν τον αδελφό του, σηκώθηκε και σκότωσε τρεις ανθρώπους με ένα σουγιά, μεταξύ αυτών δύο αστυνομικούς, και τραυμάτισε άλλους οκτώ. Ο Κοεμτζής καταδικάστηκε τρεις φορές σε θάνατο και οκτώ φορές σε ισόβια, παραμένοντας στη φυλακή για 23 χρόνια. Το 1996 αποφυλακίστηκε, αφήνοντας πίσω του ένα σκοτεινό κεφάλαιο στην ελληνική εγκληματική ιστορία.

Related posts

Σαν σήμερα… 13/04/2024

Arcadia Spot KP

Σαν σήμερα… 12/04/2024

Arcadia Spot KP

Σύλληψη 33χρονου για δολοφονία στη Λάρισα: Επιτυχημένη επιχείρηση της αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment