Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Συνάντηση του ΣΕΒΙΠΕΤ με τον Κώστα Τζιούμη, τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου και την Αστυνομίαχ

Με κεντρικό στόχο την ενίσχυση του υπάρχοντος κλίματος συνεργασίας και την περαιτέρω προώθηση των ζητημάτων που απασχολούν τους επιχειρηματίες της Βιομηχανικής Περιοχής Τρίπολης η νέα Διοίκηση του ΣΕΒΙΠΕΤ, με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Νίκο Τοτση, άρχισε χθες Δευτέρα 20/2/23 τις επισκέψεις στους τοπικούς φορείς. Η αρχή έγινε με τη συνάντηση του Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΕΤ με το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη με τον οποίο έγινε μία εποικοδομητική κουβέντα για τα θέματα της ΒΙΠΕ. Για μια ακόμη φορά ο Δήμαρχος Τρίπολης υποδέχθηκε θερμά τη νέα Διοίκηση των επιχειρηματιών και επιβεβαίωσε το ειλικρινές του ενδιαφέρον για τα θέματα της Βιομηχανικής Περιοχής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τέθηκε το θέμα ίδρυσης και λειτουργίας βρεφονηπιακού σταθμού στη ΒΙΠΕ για τα παιδιά των εγκατεστημένων επιχειρηματιών και των εργαζόμενων τους. Μία πρόταση που βρήκε πρόσφορο έδαφος και αναμένεται σύντομα να κινηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από την πλευρά του Δήμου. Παράλληλα συμφωνήθηκε και η πραγματοποίηση μιας κοινής ενημερωτικής εκδήλωσης ( Δήμου Τρίπολης ΣΕΒΙΠΕΤ ) με αφορμή την εγκατάσταση των νέων μεγάλων βιομηχανικών μονάδων στη ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Στη συνέχεια η νέα Διοίκηση του ΣΕΒΙΠΕΤ επισκέφτηκε τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου και συνομίλησε με το Διοικητή Αντιπύραρχο Δημήτριο Γεωργανά αλλά και τα στελέχη της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικής Πελοποννήσου. Μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον συζητήθηκαν όλα τα θέματα της πυρασφάλειας της ΒΙΠΕ. Μεταξύ αυτών προτάθηκε η εγκατάσταση μόνιμου ειδικού οχήματος πυρόσβεσης του Δήμου στη ΒΙΠΕ κατά τη διάρκεια της θερινης περιόδου αλλά και η συνεχής ενημέρωση – εκπαίδευση των επιχειρηματιών της ΒΙΠΕ από κλιμάκια της Πυροσβεστικής για θέματα πρόληψης και καταστολής των πυρκαγιών.

Τέλος τα μέλη του Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΕΤ συναντήθηκαν με το Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Πελοποννήσου Ταξίαρχο Αξιωτόπουλο Ηλία με τον οποίο συζήτησαν διεξοδικά τα θέματα ασφάλειας των εγκαταστάσεων της ΒΙΠΕ Τρίπολης. Από την πλευρά της Αστυνομίας τονίστηκε ότι θα αυξηθούν οι περιπολίες στη ΒΙΠΕ Τρίπολης για τη δημιουργία κλίματος ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή και θα ενισχυθεί περαιτέρω η συνεργασία με τη Διοίκηση του ΣΕΒΙΠΕΤ για την επίλυση όλων των εντοπισμένων προβλημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις της ΒΙΠΕ Τρίπολης.

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΣΕΒΙΠΕΤ κ. Νίκος Τότσης δήλωσε: “Ξεκινήσαμε θεσμικά και δυναμικά. Από τις πρώτες μας επαφές φάνηκε ότι όλοι οι θεσμικοί φορείς που συναντήσαμε θέλουν να βοηθήσουν τη ΒΙΠΕ Τρίπολης. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για τη φιλοξενία και το φιλικό κλίμα των συναντήσεων  αλλά κυρίως για τη συνεργασία που είχαμε σε φλέγοντα θέματα που απασχολούν όλους τους επιχειρηματίες της ΒΙΠΕ όπως η πυρασφάλεια, η ασφάλεια των εγκαταστάσεων αλλά και η καθημερινότητα στη Βιομηχανική μας Περιοχή.

Το αμέσως προσεχές διάστημα θα συνεχίσουμε τις επαφές και τις συναντήσεις με τις τοπικές αρχές προωθώντας όλα τα θέματα της ΒΙΠΕ.Ελπίζω ότι σύντομα θα έχουμε φέρει και τα πρώτα αποτελέσματα σε μία ΒΙΠΕ που συνεχώς αλλάζει, μεγαλώνει και εξελίσσεται. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο τόσο τους εγκατεστημένους επιχειρηματίες όσο και τις νέες μεγάλες βιομηχανικές μονάδες που επενδύουν στη ΒΙΠΕ Τρίπολης” 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΟΤΣΗΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΣΥΡΙΟΥ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ

Related posts

Η Διοίκηση του ΣΕΒΙΠΕΤ για το θάνατο του επιχειρηματία Μανώλη Δημητρόπουλου

ArcadiaSpot Team

Όχι στη λειτουργία μονάδας βιοαερίου στη ΒΙΠΕ Τρίπολης είπε ομόφωνα το περιφερειακό συμβούλιο

ArcadiaSpot Team

Ο ΣΕΒΙΠΕΤ για το θάνατο του Γιάννη Αγγελόπουλου

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment