Δήμοι Αρκαδίας Εκδηλώσεις Επικαιρότητα

ΣΕΕΝΠ: Πρόσκληση για συγκέντρωση την Πρωτομαγιά

seenp

Το Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια Πελοποννήσου ΣΕΕΝΠ καλεί τους εργαζομένους στην απεργιακή συγκέντρωση στη Τρίπολη στην Πλατεία Πετρινού στις 10:30 πμ.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση-πρόσκληση του ΣΕΕΝΠ:

ΤΑΞΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,


Η Πρωτομαγιά αποτελεί σύμβολο μνήμης και αγώνα των εργαζόμενων όλου του κόσμου, είναι η γιορτή της εργατικής τάξης ! Είναι η μέρα που τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας, από την πρώτη εργατική Πρωτομαγιά του Σικάγο το 1886, τις αιματηρές απεργίες τον Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 εκτελεσμένους στην Καισαριανή, 1 του Μάη 1944, τους 40 εκτελεσμένους στην Τρίπολη την πρωτομαγιά. Είναι η μέρα που μας θυμίζει ότι όλες οι κατακτήσεις της τάξης μας έχουν έρθει μέσα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες και βρίσκονται συνεχώς στο στόχαστρο των καπιταλιστών και των αστικών κυβερνήσεων.


Το τελευταίο διάστημα εκατομμύρια εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο έχουν βγει στους δρόμους με πρωτόγνωρη μαζικότητα, διάρκεια και αντοχή -από τους συγκλονιστικές κινητοποιήσεις των εργατών στο Παρίσι και σε όλη τη Γαλλία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Πορτογαλία, τη Μεγάλη Βρετανία μέχρι τη Σρι Λάνκα- απεργούν, διεκδικούν και διαδηλώνουν απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των καπιταλιστών.


Στη χώρα μας, το λαϊκό ποτάμι οργής που ξεχύθηκε στους δρόμους από μαθητές, φοιτητές κι εργαζόμενους μετά το προαναγγελθέν έγκλημα στα Τέμπη, είναι η απάντηση στις ίδιες φωνές που μας καλούν να μείνουμε στο δρόμο του ρεαλισμού με σκυμμένο το κεφάλι, να εγκλωβιζόμαστε σε κυβερνητικές εναλλαγές επιλογής του «μικρότερου κακού» και στον μονόδρομο της εξουσίας των αφεντικών, παραμένοντας σιωπηλοί με τα ψίχουλα που μας πετάνε την ώρα που αυτοί θησαυρίζουν.


Με αφορμή το έγκλημα στα Τέμπη γίνεται ξεκάθαρο σε όλους τους εργαζόμενους ότι το αστικό κράτος και όλες του οι κυβερνήσεις αντιμετωπίζουν τις ανάγκες και την προστασία του λαού ως κόστος που πρέπει να παραμερίζεται γιατί βλάπτει την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και την ανάπτυξή τους. Καθημερινά σε κάθε κλάδο βλέπουμε να μην τηρούνται τα στοιχειώδη μέτρα ασφαλείας στους χώρους εργασίας γιατί αποτελούν κόστος για τους εργοδότες, με αποτέλεσμα τα σχεδόν καθημερινά εργατικά ατυχήματα με νεκρούς εργαζόμενους. Είναι η λογική της εμπορευματοποίησης των πάντων, της υγείας, της ενέργειας, των μεταφορών και η ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών για κέρδη που ανοιγοκλείνει επιχειρήσεις, που βάζει λουκέτα στέλνοντας χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία και τους καταδικάζει να ζουν στην ανέχεια, να κόβουν από τις βασικές ανάγκες για να τα βγάλουν πέρα, να ψάχνουν την ενίσχυση του εισοδήματός τους στα διάφορα pass και στα καλάθια της κοροϊδίας.

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ !

Οι εργατικοί αγώνες που αναπτύσσονται σε όλο τον κόσμο αλλά και στη χώρα μας, σε κάθε κλάδο, σε χώρους εργασίας στον Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα αποτελούν φωτεινό φάρο για την τάξη μας. Καμία κυβέρνηση, κανένας σωτήρας δεν πρόκειται να δώσει λύση στα καθημερινά μας προβλήματα. Οι αστικές κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα παραμερίζουν τις όποιες διαφορές τους για να υπηρετήσουν την κερδοφορία των καπιταλιστών. Έχουμε πια συσσωρευμένη πείρα, γνωρίζουμε πως ότι κατέκτησε η τάξη μας το κατέκτησε με αγώνες και αίμα, με οργανωμένη πάλη από τα συνδικάτα ενάντια στην άγρια καταστολή που δέχτηκε από το αστικό κράτος και τους καπιταλιστές.


Δεν μας ταιριάζει μια ζωή που η προστασία της αποτελεί βαρίδι, που η αξιοπρέπειά μας θα μετριέται με αυξήσεις- ψίχουλα και ανικανοποίητες βασικές ανάγκες. Να μην δεχτούμε το μέλλον που μας προδιαγράφουν για ζωή με προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, με κουπόνια και θανάτους με εισιτήριο άνευ επιστροφής.


Τιμάμε τους αγώνες της τάξης μας στο δρόμο, με νέους αγώνες, διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουμε, ενάντια στην εκμετάλλευση που επιβάλουν οι καπιταλιστές και οι αστικές κυβερνήσεις.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ !

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση, Δευτέρα 1 Μάη 2023
Τρίπολη, πλατεία Πετρινού, 10:30 π.μ

Το ΔΣ

Related posts

Οδηγοί Ταξί στην Ελλάδα Κηρύσσουν 48ωρη Απεργία Ζητώντας Μεταρρυθμίσεις στον Κλάδο

Arcadia Spot GZ

Πανελλαδική Απεργία στις Σιδηροδρομικές Συγκοινωνίες στις 28 Φεβρουαρίου: Τι Ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Εργαζομένων

Arcadia Spot GZ

Απεργία στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment