Επικαιρότητα Πολιτικά

Στέφανος Κασσελάκης : Ευρωεκλογές – Η Αλλαγή στην Υποχρεωτική Θητεία

Στέφανος Κασσελάκης : Ευρωεκλογές

Στέφανος Κασσελάκης : Ευρωεκλογές – Η Αλλαγή στην Υποχρεωτική Θητεία. Ο Στέφανος Κασσελάκης, λίγο πριν παρουσιαστεί για τη στρατιωτική του θητεία στη Θήβα, μίλησε για διάφορα θέματα, συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών που είχε μέχρι πρόσφατα, των ευρωεκλογών και του Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι δεν έχει πλέον ενεργές εταιρείες στο όνομά του και υπογράμμισε ότι το τοπίο δεν είναι καθόλου θολό. Είπε ότι δεν περίμενε να γίνει πρόεδρος του κόμματος και δεν είχε σκοπό να αφήσει την καριέρα του. Πρόσθεσε ότι μπήκε στην αρένα για να καλυφθεί το πολιτικό κενό μετά τις τελευταίες εκλογές.

Σε σχετική ερώτηση για το ποια εταιρεία δάνεισε τα χρήματα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης υπεραμύνθηκε της απόφασής του λέγοντας ότι έπρεπε να γίνει για να κάνουν Χριστούγεννα οι άνθρωποι της «Αυγής» και του ΣΥΡΙΖΑ. Στέφανος Κασσελάκης : Ευρωεκλογές

Σε ερώτηση για το αν ο κ. Μητσοτάκης έχει δανείσει ποτέ στο κόμμα του, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι οι ορκωτοί λογιστές πρέπει να κάνουν μια ανάλυση. Πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει χρέος μισό εκατομμύριο ευρώ και διευκρίνισε ότι θα καταθέσει ολιστική πρόταση για τη διαφάνεια στα κόμματα.

Στη συνέχεια, μιλώντας για τις εθνικές εκλογές, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αυτό που μετράει για τον Έλληνα πολίτη είναι να ξημερώσει με μία νέα κυβέρνηση που δεν τον χειραγωγεί.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, τόνισε ότι θέλει να περάσει το 17%, δηλώνοντας ότι «πάμε για την ανατροπή». Δήλωσε ότι πάει για να κερδίσει με το κόμμα του και ότι ο στόχος είναι η νίκη σε κάθε αναμέτρηση.

Ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά το συνέδριο, είναι πλέον ένα κόμμα συμπαγούς ιδεολογίας και πολλαπλασιασμού. Είπε ότι είναι ο πρόεδρος που από την πρώτη στιγμή δίνει δύναμη στα μέλη. Εξήγησε ότι αντί να αποφασίσει ποιος θα είναι στους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές, μεγάλο μέρος θα αποφασιστεί μέσα από μια καινοτόμα διαδικασία που θα τους εγκρίνουν τα μέλη.

Τόνισε ότι «η κοινωνία θα πάρει το ψηφοδέλτιο στα χέρια της». Πρόσθεσε ότι «με αυτή την άμεση δημοκρατία θα μπορέσουμε να βρούμε εξαιρετικό κόσμο» και σημείωσε ότι εμπιστεύεται περισσότερο τα μέλη του κόμματος να υποδείξουν ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για το Ευρωκοινοβούλιο.

Σε ό,τι αφορά τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Στέφανος Κασσελάκης υπογράμμισε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πολύ καλός και αποτελεσματικός πρωθυπουργός». Σημείωσε ότι έκανε και κάποια λάθη και πρόσθεσε ότι «ο ίδιος έχει τα κότσια και κάνει την αυτοκριτική του». Επίσης, ανέφερε ότι οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα είναι εξαιρετικές και ότι όταν άκουσε ότι έπαθε «Τσίπρα», αναρωτήθηκε αν αυτό σήμαινε ότι είχε κάνει καλή διοίκηση στη χώρα. Στέφανος Κασσελάκης : Ευρωεκλογές

Σχετικά με την επικείμενη στρατιωτική του θητεία, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε ότι η υποχρεωτική θητεία πρέπει να αλλάξει, λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία και την ιδέα μιας πολεμικής σύρραξης. Πρότεινε ότι στο 15-20% των μονάδων πρώτης γραμμής πρέπει να υπάρχουν επαγγελματίες στρατιώτες και ότι το υπόλοιπο μέρος πρέπει να γίνει με κοινωνική θητεία πολύ μικρότερης διάρκειας, όπου οι νέοι άνδρες και γυναίκες θα μπορούν να προσφέρουν στη χώρα τους. Επίσης, χαρακτήρισε θλιβερό και ανήθικο το γεγονός ότι οι φαντάροι πληρώνονται με λιγότερο από 8 ευρώ το μήνα, λέγοντας ότι αυτό φτωχοποιεί τις οικογένειες.

Related posts

Επιστολική ψήφος : Έως 29 Απριλίου η εγγραφή

Arcadia Spot GZ

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου : μένει εκτός από ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Arcadia Spot GZ

Τσικνοπέμπτη στη Στεμνίτσα με το Στέφανο Κασσελάκη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment