Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα Κοινωνικά Πολιτικά

Στα εγκαίνια των γραφείων του ΟΠΕΚΑ στην Τρίπολη βρέθηκε η Σοφία Ζαχαράκη – Οι δηλώσεις της Υπουργού για τον Οργανισμό

Παρουσία της Υπουργού Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφίας Ζαχαράκη, έγιναν στην Τρίπολη, τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Η νέα δομή, στεγάζεται σε σύγχρονο κτίριο, πλήρως προσβάσιμο για όλους τους πολίτες και με την έγκριση της ΕΣΑΜΕΑ, στο κέντρο της Τρίπολης (θα λειτουργεί μία τέτοια δομή σε κάθε έδρα Περιφέρειας).

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα λειτουργήσει, σύντομα και Κέντρο Πρόνοιας, έτσι όπως προβλέπεται απ’ το Υπουργείο και τον ΟΠΕΚΑ.

Μιλώντας στους εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης, η Υπουργός, είπε τα εξής:

Ο ΟΠΕΚΑ είναι ο πιο σημαντικός βραχίονας του Υπουργείου. Έχει προυπολογισμό 3,5 δισ. ευρώ.

Προχωρήσαμε, προχωράμε και θα προχωρήσουμε σε πολλές παρεμβάσεις, με στόχο την στήριξη του κάθε πολίτη.

Έχουμε αναμόρφωση των επιδομάτων, πάμε σε ψηφιακή αναβάθμιση του ΟΠΕΚΑ, έχουμε επτά μέτρα στήριξης της οικογένειας και των νέων γονέων.

Αυξάνουμε το επίδομα παιδιού, προχωράμε σε αξιοποίηση χρημάτων απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, διευρύνουμε το μοντέλο της προπληρωμένης κάρτας, προχωράμε θέματα που έχουν να κάνουν με τα ΚΔΑΠ, με την κοινωνική στέγαση, με την ανακαίνιση των κατοικιών, με τα βάουτσερς, με τα προγράμματα ” νταντάδες της γειτονιάς ”, με τον ” προσωπικό βοηθό”, με το ” Σπίτι μου ”, με το ” Κάλυψη ”, με τα Σχολικά γεύματα, με το επίδομα στην αγρότισσα που έχει ένα ή δύο παιδιά.

Θέλουμε την εκπαίδευση και την μετεκπαίδευση των νέων αγροτών, θέλουμε να δώσουμε και υποτροφία σε παιδιά αγροτικών οικογενειών. Είναι 400.000,00 ευρώ τα χρήματα απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης


Η Υπουργός, συνέχιζε, λέγοντας τα εξής:“Το 1555 βοηθά τους πολίτες. Επίσης, είναι στη Βουλή αυτές τις ημέρες, το αυξημένο επίδομα γέννας. Είναι 45 εκατ. ευρώ για το 2024 και θα δώσουμε και αναδρομικά, ένα χρόνο, για τις γέννες του 2023. Αυξάνουμε τα βάουτσερς, κατά 25 εκατ. ευρώ. Στο δήμο της Τρίπολης, έχουμε 900 παιδιά με βάουτσερς“.Νωρίτερα, η Υπουργός, βρέθηκε στο Ναύπλιο, όπου και συμμετείχε στην παρουσίαση του σεμιναρίου, που είχε να κάνει με το πρόγραμμα ” νταντάδες της γειτονιάς” (ο δήμος Ναυπλιέων είναι ένας απ’ τους πιλοτικούς δήμους που εφαρμόζει το εν λόγω πρόγραμμα).

Στην Τρίπολη, επίσης, για τα εγκαίνια της νέας, περιφερειακής δομής του ΟΠΕΚΑ παρευρέθηκε ο γενικός γραμματέας κοινωνικής αλληλεγγύης και καταπολέμησης της φτώχειας Πρόδρομος Πύρρος, αλλά και ο Διοικητής του ΟΠΕΚΑ Κώστας Γλούμης – Ατσαλάκης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, τόνισε, ότι ” ανάπτυξη επιτυγχάνεται μόνο με κοινωνική αλληλεγγύη και με κοινωνική συνοχή”.

Και συνέχισε, λέγοντας : ” Συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο. Θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα μπουκέτο δράσεων και δομών στην Πελοπόννησο. Θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κατάλληλο πλέγμα συνοχής. Εμείς, εδώ, στην Πελοπόννησο, έχουμε ανάγκη απ’ όλα αυτά, γιατί, αντιμετωπίζουμε πρόβλημα με την φτώχεια.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν βουλευτές της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αυτοδιοικητικοί παράγοντες, εκπρόσωποι σωματείων, φορέων, συλλόγων, αλλά και οι υπάλληλοι του ΟΠΕΚΑ.Στη νέα περιφερειακή υπηρεσία της Τρίπολης, εργάζονται δέκα πέντε υπάλληλοι

Related posts

Στόχος του Δήμου Τρίπολης είναι η προβολή και διαφήμιση των αγροτικών προϊόντων

Arcadia Spot KP

Έκρηξη Επενδύσεων και Νέων Εργοστασίων από την Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία στην Τρίπολη

Arcadia Spot KP

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΚΡΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 2024

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment