Επικαιρότητα Οικονομία

Στενεύουν τα όρια για τους φοροφυγάδες

Στενεύουν τα όρια για τους φοροφυγάδες

Στενεύουν τα όρια για τους φοροφυγάδες. Ο ΥΠΕΘΟ και η ΑΑΔΕ ετοιμάζονται να προωθήσουν αλλαγές στον φορολογικό τομέα με σκοπό να αντιμετωπίσουν τη φοροδιαφυγή και να ενθαρρύνουν τους φορολογούμενους να καταγγέλουν παραβάσεις. Η πλατφόρμα για επώνυμες καταγγελίες φορολογικών και τελωνειακών παραβάσεων έχει λάβει πολλές αναφορές, και τώρα προσθέτεται και ένα χρηματικό bonus που μπορεί να φτάνει έως τα 3.000 ευρώ για τους καταγγέλλοντες. Αυτό το θέμα αναμένεται να κλειδωθεί στο αυριανό Υπουργικό Συμβούλιο.

Επίσης, ανακοινώθηκαν αλλαγές στη φορολογία των επαγγελματιών. Σύμφωνα με τον υπουργό Χατζηδάκη, ο σκοπός είναι να διορθωθεί η διαφορά στη φορολογία μεταξύ των ελεύθερων επαγγελματιών και των υπαλλήλων. Επισημαίνεται ότι δεν είναι δυνατόν οι ελεύθεροι επαγγελματίες να πληρώνουν λιγότερο φόρο από τους υπαλλήλους που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ δείχνουν ότι μόνον δύο στους δέκα ελεύθερους επαγγελματίες δηλώνουν εισόδημα άνω των 9.100 ευρώ ετησίως, το οποίο αντιστοιχεί στο εισόδημα ενός εργαζομένου στον ιδιωτικό τομέα που λαμβάνει 650 ευρώ καθαρά τον μήνα για 14 μήνες.

Related posts

Επιτυχής Ημερίδα της ΑΑΔΕ: Νέες Εξελίξεις στην Πλατφόρμα myDATA και Διαδικασίες ΦΠΑ

Arcadia Spot GZ

Ενημέρωση για την Υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων 2024: Νέοι Κωδικοί και Αυτόματη Υποβολή για Απλούστευση της Διαδικασίας

Arcadia Spot GZ

Ενημερωτικά Emails για τη Διασύνδεση POS με Ταμειακές Μηχανές: Υπενθύμιση Προθεσμιών και Προστίμων από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment