Ελλάδα Επικαιρότητα

Στο 90% η Πανελλαδική κάλυψη του Cosmote 5G

Στο 90% η Πανελλαδική κάλυψη του Cosmote 5G

Στο 90% η Πανελλαδική κάλυψη του Cosmote 5G. Η εταιρεία COSMOTE ανακοίνωσε ότι έχει επιτύχει τον φιλόδοξο στόχο της πληθυσμιακής κάλυψης του δικτύου της COSMOTE 5G στο 90% , πολύ νωρίτερα από τον αρχικό στόχο που είχε θέσει για το τέλος του 2023. Σε ορισμένες περιοχές, όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η κάλυψη αγγίζει το 97%, ενώ πολλές άλλες πόλεις σε όλη την Ελλάδα έχουν Ͼεπεράσει το 95% ποσοστό κάλυψης.

Η επίτευξη αυτού του στόχου αποτελεί αποτέλεσμα της εντατικής εργασίας των τεχνικών της εταιρείας και των συνεχών επενδύσεών της σε υποδομές νέας γενιάς. Το δίκτυο COSMOTE αναγνωρίστηκε ως το πιο γρήγορο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα για 7 συνεχόμενά έτη σύμφωνα με το Speedtest® της Ookla και έχει λάβει την πιστοποίηση “Best in Test” για τις υπηρεσίες mobile internet και φωνής από την διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία μετρήσεων τηλεπικοινωνιακών δικτύων, umlaut.

Ο Όμιλος ΟΤΕ, στον οποίο ανήκει η COSMOTE, έχει επενδύσει σημαντικά σε νέες τεχνολογίες και υποδομές στην Ελλάδα. Aποτελεί τον μεγαλύτερο επενδυτή σε αυτόν τον τομέα, υλοποιώντας πάνω από το 60% των επενδύσεων στην αγορά. Με επενδύσεις που ξεπερνούν τα €5 δισ. την περασμένη δεκαετία και με επενδυτικό πλάνο που υπερβαίνει τα €3 δισ. έως το 2027, ο Όμιλος ΟΤΕ συμβάλλει στη δημιουργία των υποδομών για την Κοινωνία των Gigabit και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Στο 90% η Πανελλαδική κάλυψη

Leave a Comment