Αστυνομικά Επικαιρότητα Περιφέρεια

Συλλήψεις στη Μεσσηνία για ναρκωτικά και όπλα 10/12/2023 (pics)

Συλλήψεις στη Μεσσηνία για ναρκωτικά και όπλα πραγματοποιήθηκαν στις 10/12/2023. Συγκεκριμένα πάνω από 14 κιλά κάνναβης, 40.000 ευρώ και 3 πυροβόλα όπλα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

Οι πολυήμερες και εμπεριστατωμένες έρευνες οδήγησαν τους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, στη σύλληψη -2- ημεδαπών, ηλικίας 63 και 34 ετών, αντίστοιχα, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.


Η σύλληψη τους πραγματοποιήθηκε χθες (10.12.2023) το απόγευμα στην Καλαμάτα, στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας παράλληλων αστυνομικών επιχειρήσεων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της ίδιας Υπηρεσίας.


Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, τα όπλα και του Τελωνειακού Κώδικα.


Επιπλέον, συνελήφθη 21χρονος ημεδαπός, ο οποίος αγόρασε έναντι χρηματικού ποσού από τον 63χρονο και τον 34χρονο ναρκωτικές ουσίες, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -7,3-γραμμαρίων. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Ειδικότερα, ύστερα από πολυήμερη, ενδελεχή και επισταμένη αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και αποτελέσματα φυσικών και επιστημονικών μεθόδων, προέκυψε ότι οι ανωτέρω, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κάνναβης) στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.


Συγκεκριμένα, ο 63χρονος και ο 34χρονος προμηθευόταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και στη συνεχεία τις πωλούσαν έναντι χρηματικού ποσού. Οι συλληφθέντες προκειμένου να συγκαλύπτουν την παράνομη δραστηριότητά τους και να αποπροσανατολίζουν τις έρευνες των διωκτικών Αρχών λάμβαναν ιδιαίτερα
μέτρα αντιπαρακολούθησης.


Κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης, διενεργήθηκαν χθες (10.12.2023) το απόγευμα, παράλληλες έρευνες σε οικία των συλληφθέντων και υπόγειο χώρο ιδιοκτησίας τους, τον οποίο χρησιμοποιούσαν για την αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών (καβάτζα), όπου:

Στην οικία τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -20,1- γραμμαρίων
  • -1- ζυγαριά ακριβείας
  • -1- κινητό τηλέφωνο,
  • -200- πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης
  • -1- μεταλλικό κλειδί
  • το χρηματικό ποσό των -685- ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών.

Στον υπόγειο χώρο ιδιοκτησίας τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ποσότητες κάνναβης, συνολικού βάρους -14- κιλών και -766- γραμμαρίων
  • -2- πιστόλια
  • -2- γεμιστήρες
  • -1- περίστροφο
  • -7- φυσίγγια
  • -1- θήκη μεταφοράς πυροβόλου όπλου
  • το χρηματικό ποσό των -40.000- ευρώ, ως προερχόμενο από διακίνηση ναρκωτικών

Τέλος, από τη δράση τους εκτιμάται ότι τα προσδοκώμενα κέρδη που θα αποκόμιζαν υπολογίζονται στα -120.000- ευρώ.


Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας.

Related posts

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 29χρονος Αρμένιος συνελήφθη για απόπειρα βιασμού

Arcadia Spot NG

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Σύλληψη 69χρονου για καλλιέργεια κάνναβης

Arcadia Spot NG

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Εκδήλωση «Βία &παραβατικότητα ανηλίκων»

Arcadia Spot NG

Leave a Comment