Ελλάδα Επικαιρότητα

Συνεχίζονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα – Έρχονται ενισχύσεις από το εξωτερικό

φωτιά

Συνεχίζονται τα πύρινα μέτωπα στη χώρα μέχρι και σήμερα Πέμπτη 20/07/2023, για τέταρτη ημέρα, με τη μεγαλύτερη ανησυχία να προκαλεί η πυρκαγιά που ξέσπασε την Τρίτη (18/7) σε δασική έκταση στη Ρόδο.

Πρόκειται για μια πολύ δύσκολη πυρκαγιά καθώς είναι σε δύσβατο σημείο ενώ καίγονται δέντρα που είναι πολύ ψηλά, πάνω από 15 μέτρα, το οποίο δυσκολεύει ακόμα περισσότερο το έργο των επίγειων δυνάμεων που επιχειρούν εκεί.

Η εικόνα είναι καλύτερη στην Αττική, ωστόσο η Πυροσβεστική παραμένει σε εγρήγορση. Εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς δεν υπάρχει κάποιο ενεργό μέτωπο ενώ βρίσκονται εκεί ισχυρές δυνάμεις για να αποτρέψουν το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης. Παρόλα αυτά υπάρχουν φωτιές εκτός περιμέτρου οι οποίες όμως τα μέχρι τώρα δεδομένα είναι διαχειρίσιμες.

Στο Λουτράκι η φωτιά είναι σε ύφεση αλλά και εκεί παραμένουν ισχυρές δυνάμεις καθώς πάντα υπάρχει ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης.

Έρχονται ενισχύσεις από το εξωτερικό

Την Πέμπτη (20/7) αναμένεται να φτάσουν από το Ισραήλ δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου Air-Tractor μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλε σε διμερές επίπεδο η χώρα μας προς τις αρμόδιες ισραηλινές αρχές για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Αναφορικά με την εναέρια ευρωπαϊκή συνδρομή, υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη εστάλησαν στη χώρα μας συνολικά τέσσερα αεροσκάφη CL-415 μέσω του rescEU, δύο από την Ιταλία και δύο από τη Γαλλία, τα οποία, συμμετείχαν κανονικά την Τετάρτη στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Σημειώνεται ότι στο πλευρό των Ελλήνων πυροσβεστών επιχειρούν αυτές τις ημέρες και οι ομάδες πυροσβεστών από τη Ρουμανία και τη Μάλτα που βρίσκονταν ήδη στη χώρα μας μετέχοντας στο πρόγραμμα Προ-Εγκατάστασης (Pre-Positioning) του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Related posts

Πώς να βάψετε εύκολα κόκκινα αυγά

Arcadia Spot NG

Δείτε τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Arcadia Spot NG

Φωτιά σε Μονοκατοικία στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Leave a Comment