Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Συνοπτικά το ντιμπέιτ μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων

debate

Θα παρουσιάσουμε εδώ συνοπτικά το ντιμπέιτ μεταξύ των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων και τις θέσεις τους. Σε γενικές γραμμές ήταν ένα παραδοσιακό ντιμπέιτ και τα κόμματα πήραν τις αναμενόμενες θέσεις που θα περίμενε κανείς. Πραγματοποιήθηκε σε ένα ήπιο κλίμα χωρίς εντάσεις χωρίς κάποιο ξεκάθαρο νικητή ή ηττημένο.

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης

Ο Πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά κύριο λόγο έδειξε την εικόνα της σταθερότητας και της ανάπτυξης της κυβέρνησης του. Με τον τρόπο του είπε πως είναι η μόνη λύση της χώρα για εγγυημένη σταθερότητα και ανάπτυξη.
Άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παράτασης του market pass και για το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ πρότεινε, την κατάθεση των οικονομικών προγραμμάτων όλων των κομμάτων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ή στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτό το πρότεινε προκειμένου να κοστολογηθούν οι προτάσεις και να εκθέσει τον Αλέξη Τσίπρα για το κόστος του προγράμματος που ανακοίνωσε.

Για την υπόθεση των υποκλοπών που “καίει” τη κυβέρνηση είπε ξεκάθαρα ότι ο κ. Ανδρουλάκης δεν έπρεπε να είναι υπό καθεστώς παρακολούθησης.

ΣΥΡΙΖΑ : Αλέξης Τσίπρας

Στην απέναντι όχθη ο Αλέξης Τσίπρας ήταν ο μόνος που σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, ξέφευγε για να τοποθετηθεί σχετικά με το τι είχε ακούσει από τους άλλους αρχηγούς. Σημαντικό είναι να υπογραμμίσουμε πως δεν απέφευγε να απαντήσει στην ερώτηση που του είχε τεθεί.

Από τις βασικές τους θέσεις ήταν η ανάγκη προοδευτικής κυβέρνησης κάνοντας κλήση προς ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ δηλώνοντας πως η απλή αναλογική μπορεί να δώσει κυβέρνηση. Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη υποστήριξε πως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως κοστολογημένο και ρεαλιστικό.

Σε άλλο θέμα κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάργηση της 13ης σύνταξης. Μάλιστα έκανε σαφές πως θα στηρίξει τις συμβάσεις της χώρα για τα εξοπλιστικά προγράμματα, θέμα που ανέκαθεν η κυβέρνηση κατηγορούσε το ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά παράλληλα υπογράμμισε πως θα διεκδικήσει μέρος του έργου να πάει στην ελληνική αμυντική βιομηχανία.

ΠΑΣΟΚ: Νίκος Ανδρουλάκης

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε πως η χώρα πρέπει να περάσει σε μια νέα εποχή.

Στο θέμα των παρακολουθήσεων ανέβασε τους τόνους υποστηρίζοντας πως “κάποιοι πρέπει να πάνε φυλακή”.
Όσο αφορά την πρόταση του για κυβέρνηση χωρίς Μητσοτάκη και Τσίπρα στην πρωθυπουργία διευκρίνισε πως το βέτο που θέτει δεν είναι προσωπικό.

Χαρακτηριστικά είπε: “Μιλάμε για πρόσωπα που έχουν κριθεί και τα ίδια και οι πολιτικές τους.

ΚΚΕ: Δημήτρης Κουτσούμπας

Σταθερός ήταν στις θέσεις του ΚΚΕ ο Δημήτρης Κουτσούμπας.
Η κυρίως θέση του κόμματος απλή και ξεκάθαρη: Το ΚΚΕ δεν πρόκειται να στηρίξει ή να ανεχθεί καμία αντιλαϊκή κυβέρνηση.
Σε ερώτηση για το αν θα έβλεπε θετικά τις εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη για την υγεία είπε μεταξύ άλλων ότι καμιά κυβέρνηση αντιλαϊκή δεν πρόκειται να στηρίξει ή να ανεχθεί το ΚΚΕ.

Ελληνική Λύση: Κυριάκος Βελόπουλος

Ξεκάθαρο έκανε ο Κυριάκος Βελόπουλος πως η Ελληνική Λύση δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τη ΝΔ για δημιουργία κυβέρνησης.

Εκ του ασφαλούς θα μπορούσε να πει κάποιος πως κινήθηκε ο πρόεδρος του κόμματος αφού οι περισσότερες τοποθετήσεις του είχαν ως στόχο το συντηρητικό κοινό.
Ήταν ο μόνος που χρησιμοποίησε εικόνες για την οπτικοποίηση των θέσεων του, αυτή που συζητήθηκε και σχολιάστηκε περισσότερο στα κοινωνικά δίκτυα είναι η “Γκέϊσα-Παναγιά” μια εικόνα από βιβλίο του Δημοτικού.

ΜέΡΑ25: Γιάνης Βαρουφάκης

Ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε μεγάλη αναφορά για το θέμα που συζητήθηκε περισσότερο τις τελευταίες μέρες σχετικά με το κόμμα του. Το θέμα ήταν κεντρικό σημείο διαμάχης ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και αφορά το σύστημα Δήμητρα.

Διευκρίνισε πως: “Το σύστημα Δήμητρα δεν αφορά νόμισμα αλλά σύστημα πληρωμών”. Πρόσθεσε κιόλας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε “ναρκοπέδιο” της διεθνούς οικονομίας.

Το αποτέλεσμα του ντιμπέιτ

Το ουσιαστικό αποτέλεσμα του ντιμπέιτ είναι πως δεν άλλαξε σε τίποτα η στρατηγική των κομμάτων καθώς δεν ειπώθηκε κάποια θέση από κάποιον που δεν έχει ξανακουστεί. Το μόνο που είναι σχεδόν σίγουρο είναι πως μάλλον θα έχουμε και άλλο ντιμπέιτ την καλοκαιρινή περίοδο. Αυτό θα γίνει πιθανώς λίγο πριν τις δεύτερες κάλπες.

Related posts

Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση. Σωφρονιστικός υπάλληλος ανάμεσα στους δράστες

Arcadia Spot NG

Σε ισόβια καταδικάστηκε η Ρούλα Πισπιρίγγου

Arcadia Spot GZ

ΕΝΦΙΑ : Τα πρώτα εκκαθαριστικά έρχονται τον Απρίλη

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment