Ελλάδα Επικαιρότητα

Σφηνάκια από μισοτελειωμένα ποτά στον Κάβο της Κέρκυρας

Σφηνάκια από μισοτελειωμένα ποτά

Σφηνάκια από μισοτελειωμένα ποτά στον Κάβο της Κέρκυρας.
Η επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) σε συνεργασία με εφοριακούς, τελωνειακούς ελεγκτές και αστυνομία είχε ως στόχο τον έλεγχο επιχειρήσεων στην περιοχή του Κάβου στην Κέρκυρα, ιδιαίτερα δημοφιλής σε τουρίστες, για παράνομες δραστηριότητες όπως η φοροδιαφυγή και η πώληση νοθευμένων ή λαθραίων ποτών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διαπιστώθηκαν διάφορες παρανομίες σε επιχειρήσεις εστίασης στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων:

  1. Μη έκδοση αποδείξεων: 26 επιχειρήσεις εστίασης δεν εξέδωσαν τουλάχιστον 40.578 αποδείξεις, με συνολική αξία 267.418 ευρώ.
  2. Ελλείψεια αποδείξεων: 2 επιχειρήσεις εστίασης δεν διαβίβασαν 1.204 αποδείξεις, συνολικής αξίας 8.252 ευρώ.
  3. Πώληση λαθραίων ποτών: 7 επιχειρήσεις εστίασης σέρβιραν ποτά που δεν είχαν ενδείξεις lot number, προτείνοντας ότι αυτά είναι λαθραία ή νοθευμένα.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι ορισμένα μπαρ στην περιοχή μαζεύουν ποτά που έχουν μείνει σε ποτήρια των πελατών και τα επαναχρησιμοποιούν για να σερβίρουν σφηνάκια σε άλλους πελάτες, χωρίς καμία υγιεινή διασφάλιση.

Οι επιχειρήσεις που εντοπίστηκαν με παρανομίες έκλεισαν για 48 ώρες και τους επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Η επιχείρηση αυτή αποτελεί μέρος των προσπαθειών της ελληνικής κυβέρνησης για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της λαθραίας εμπορίας ποτών και άλλων ειδών.

Related posts

Κέρκυρα : Αστυνομική έρευνα για παρενόχληση μαθητή γυμνασίου

Arcadia Spot GZ

Επιχείρηση εστίασης στην Αθήνα αποκρύπτει τζίρο 440.000 ευρώ με «πειραγμένο» λογισμικό

Arcadia Spot GZ

Φωτιά ξέσπασε στην Κέρκυρα – Μήνυμα από το 112 για την περιοχή του Αγίου Στεφάνου

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment