Επικαιρότητα

Σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στην Π.Ε. Αρκαδίας για το αντιπλημμυρικό Ζευγολατιού – Νεοχωρίου

Το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή Ζευγολατιού – Νεοχωρίου του Δήμου Τρίπολης -έργο προϋπολογισμού 5 εκατομμυρίων ευρώ, που είναι ενταγμένο στο ΠΕΠ Πελοποννήσου- αποτέλεσε αντικείμενο σύσκεψης που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συγκάλεσε σήμερα Πέμπτη 27 Ιουλίου, στα γραφεία της Π.Ε. Αρκαδίας, στην αρκαδική πρωτεύουσα.

Στην εν λόγω σύσκεψη -με μελετητές, νομικούς και υπηρεσιακά στελέχη της Περιφέρειας- γνωστοποιήθηκε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν ενέκρινε την ΑΕΠΟ (Απόφαση Εγκρισης Περιβαλλοντικών Ορων) του πιο πάνω έργου και ως εκ τούτου θα πρέπει πλέον να υπάρξει τροποποίησή της.

Κατά την σύσκεψη εξετάστηκαν οι κινήσεις που χρειάζεται να γίνουν προκειμένου να υπάρξει συμμόρφωση με την απόφαση του ΣτΕ, ενώ συμφωνήθηκε να μην απενταχθεί προς ώρας το εν λόγω έργο, με το οποίο θα υπάρξει εκ νέου ενασχόληση τον ερχόμενο Σεπτέμβριο όταν και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του έργου αυτού προβλέπεται κατασκευή υποδομών αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής του Ζευγολατιού και του Νεοχωρίου Αρκαδίας, ώστε η πλημμυρική απορροή να κατευθύνεται στο ρέμα Οφις.

Related posts

40 Συλλήψεις και 62 προσαγωγές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Arcadia Spot NG

Περιφερειακή Επιτροπή Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής

Arcadia Spot NG

Δημήτρης Πτωχός: Συνάντηση με τον Υποστράτηγο Δημήτρη Γεωργανά

Arcadia Spot NG

Leave a Comment