Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης

Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος: Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης

Το Έργο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης πραγματοποιείται από την ένωση εταιρειών OTE. – Intrasoft International και φιλοδοξεί να υλοποιήσει ένα ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα που θα λειτουργήσει ως κεντρικός κόμβος για ψηφιακή γεωχωρική πληροφορία ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα.

Στόχος είναι η βελτίωση και διεύρυνση της εξυπηρέτησης του πολίτη, των δημόσιων και ιδιωτικών φορέων και επενδυτών, μέσω της δημιουργίας ολοκληρωμένων υπηρεσιών «μίας στάσης» για τις οικονομικές και επενδυτικές δραστηριότητες που σχετίζονται με τη Δόμηση στους τομείς Τουρισμού, Παραγωγικών-Επιχειρηματικών Δραστηριοτήτων, Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων και Κατοικίας. Ταυτόχρονα, θα συμβάλλει στην αποδοτικότητα του εκάστοτε δημόσιου φορέα, παρέχοντας όλη την πληροφόρηση που χρειάζεται για την ορθότερη λήψη αποφάσεων, την ορθολογικότερη διαχείριση των οικονομικών και ανθρώπινων πόρων, καθώς και την εφαρμογή διορθωτικών και αναπτυξιακών ενεργειών ώστε να επιτευχθούν οι στρατηγικές κατευθύνσεις.

Κυριότερες δράσεις του έργου: Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

  • Ενοποίηση του Συστήματος. Γεωγραφικών Πληροφοριών με όλα τα σχετικά ηλεκτρονικά συστήματα και βάσεις δεδομένων (π.χ. Β.Δ. Δηλώσεων Αυθαιρέτων Κτισμάτων, χάρτες αντικειμενικών αξιών ΓΓΔΠ κ.α.).
  • Εμπλουτισμός του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη με πρόσθετες πληροφορίες για το Νομικό, Χωροταξικό, Πολεοδομικό-Ρυμοτομικό και Κτιριοδομικό πλαίσιο.
  • Εισαγωγή των ενοποιημένων συστημάτων σε παραγωγική και υποχρεωτική λειτουργία με διαρκής επικαιροποίηση πληροφοριών από εξουσιοδοτημένους μηχανικούς, κατόπιν νομοθετικής έγκρισης.
  • Δημιουργία και λειτουργία κεντρικής πύλης με ολοκληρωμένες ηλεκτρονικές υπηρεσίες “μίας στάσης”, βασισμένες σε ανοιχτά πρότυπα.
  • Δημιουργία μηχανισμού αξιολόγησης/έγκρισης πληροφοριών που υποβάλλονται για ένταξη στον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη.
  • Ανάπτυξη κρίσιμων πληροφοριακών συστημάτων που ενισχύουν την επάρκεια του Ενιαίου Ψηφιακού Χάρτη, όπως: το Γεωγραφικό. Σύστημα Πληροφοριών Δομημένων Επιφανειών και Μητρώου Κτιρίων καθώς και διαχείρισης ζωνών αντικειμενικών αξιών και συντελεστών εμπορικότητας. Το Πληροφοριακό σύστημα χωροθέτησης και αδειοδότησης επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, τη Βάση δεδομένων και Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών Εθνικού Μητρώου Υποδομών και το Μηχανισμό Διαχείρισης Ροών κύκλου ζωής μελετών.
  • Παροχή Υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας με ενισχυτική επίδραση στην βιωσιμότητα και επιτυχή λειτουργία του Έργου (Κτηματολόγιο, ΤΕΕ κτλ)

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα ΤΕΕ: https://web.tee.gr/tag/enieos-psifiakos-chartis/

Related posts

ΑΑΔΕ: Επιπλέον χρόνος για διασύνδεση ΦΗΜ και POS

Arcadia Spot NG

ΑΑΔΕ για τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων

Arcadia Spot NG

24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία ανηλίκων

Arcadia Spot NG

Leave a Comment