Ελλάδα Οικονομία

Τιμή ελαιόλαδου : Προβλέπεται να φτάσει 170 ευρώ ο τενεκές

Τιμή ελαιόλαδου

Τιμή ελαιόλαδου : Προβλέπεται να φτάσει 170 ευρώ ο τενεκές. Το ελαιόλαδο έχει εξελιχθεί σε ένα πολυτελές προϊόν, καθώς οι παραγωγοί προβλέπουν ότι η τιμή του τενεκέ θα υπερβεί τα 170 ευρώ. Παράλληλα, ορισμένες χονδρικές αλυσίδες έχουν θέσει όριο στον αριθμό των συσκευασιών που επαγγελματίες μπορούν να αγοράσουν.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου Κρήτης, Μύρωνα Χιλετζάκη, το παραδοσιακό ελαιόλαδο πωλείται φέτος από 170 έως 200 ευρώ. Αυτή η υψηλή τιμή οφείλεται στην κλιματική αλλαγή, καθώς ο υπερβολικός καύσωνας και η λασποβροχή κατέστρεψαν τα ελαιόδεντρα, επηρεάζοντας την παραγωγή. Ως αποτέλεσμα, η χώρα πρέπει να εισάγει ελαιόλαδο για να καλύψει τις ανάγκες της.

Ο κίνδυνος είναι ότι οι Έλληνες ενδέχεται να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες λόγω της υψηλής τιμής του ελαιολάδου, και να σταματήσουν να το καταναλώνουν. Εν τω μεταξύ, οι μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν τοποθετήσει αντικλεπτικά μέτρα στις συσκευασίες τους λόγω της αυξημένης τιμής του ελαιολάδου, καθώς πολλοί επαγγελματίες προμηθεύονται μεγάλες ποσότητες ανησυχώντας για προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και νέες αυξήσεις στην τιμή. Τα σούπερ μάρκετ έχουν θέσει όρια στον αριθμό των συσκευασιών που μπορούν να αγοράσουν οι επαγγελματίες.

Related posts

Συνελήφθη 48χρονος για νοθευμένο ελαιόλαδο

Arcadia Spot GZ

Είδος πολυτελείας το Ελαιόλαδο – Αύξηση 212% σε 14 μήνες

Arcadia Spot GZ

Σύλληψη άνδρα για πέντε κλοπές σε οικίες και καταστήματα στη Βιάννο

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment