Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου – Λεπτομέρειες που δεν γνωρίζουν πολλοί

Τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου

Τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου – Λεπτομέρειες που δεν γνωρίζουν πολλοί.
Η 28η Οκτωβρίου αντιπροσωπεύει μια σημαντική ημερομηνία για τον ελληνικό πολιτισμό. Συγκεκριμένα, για την Ελλάδα, η 28η Οκτωβρίου είναι η Εθνική Επέτειος. Η επέτειος του ” ΟΧΙ ” εορτάζεται για να τιμήσει την απάντηση που εκφράστηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Ιωάννη Μεταξά ,στην πρόταση του Ιταλικού δικτάτορα Benito Mussolini. Ο Mussilini απαιτούσε την ελεύθερη διέλευση του Ιταλικού στρατού από την Ελληνοαλβανική μεθόριο προκειμένου στη συνέχεια να καταλάβει κάποια στρατηγικά σημεία του Βασιλείου της Ελλάδος, για ανάγκες ανεφοδιασμού και άλλων διευκολύνσεών του. Όταν τελείωσε την ανάγνωση του γράμματος ο Ιωάννης Μεταξάς , είπε τη φράση: «Alors, c’est la guerre!» (λοιπόν έχουμε πόλεμο) (Η οποία έχει καθιερωθεί σαν ” ΟΧΙ”, από τις εφημερίδες της εποχής).  Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου

Το γεγονός αυτό αποτελεί στιγμή ηρωισμού και εθνικής συνοχής. Η Ελλάδα αντιμετώπισε την επίθεση του ιταλικού στρατού και αντιστάθηκε με αξιοθαύμαστο τρόπο. Αυτή η ημέρα τιμά τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο και όλους όσους συνέβαλαν στην ελευθερία της χώρας.

Την 28η Οκτωβρίου σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιούνται εορταστικές εκδηλώσεις, παρελάσεις, και τελετές προς τιμήν των ηρώων και των εθνικών αγωνιστών. Τα σχολεία και ορισμένες επιχειρήσεις κλείνουν για την ημέρα, ενώ οι Έλληνες παρευρίσκονται στις τελετές πανηγυρίζοντας την εθνική τους ημέρα.

Η 28η Οκτωβρίου αποτελεί σύμβολο του πνεύματος, αντίστασης και ανεξαρτησίας που αντιπροσωπεύει η Ελλάδα και αναδεικνύει τη σημασία της πατρίδας και της εθνικής ταυτότητας.

Τι γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου

Δείτε την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου 2023 στην Τρίπολη εδώ

Related posts

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΕΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Arcadia Spot GZ

Ο Γιώργος Παπαηλιού για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ArcadiaSpot Team

Η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Τρίπολη (vid)

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment