Επικαιρότητα Υγεία

Τι να αγοράσετε πριν τη χειρουργική επέμβαση!

χειρουργική επέμβαση

Για να είστε έτοιμοι για τη χειρουργική επέμβαση που έχετε προγραμματίσει, φροντίστε να έχετε προμηθευτεί εγκαίρως όλα τα απαραίτητα είδη που θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας στο νοσοκομείο. Είναι σημαντικό να κάνετε μια λίστα με τα φάρμακα και τα ρούχα που θα χρειαστείτε ώστε να μην σας λείψει τίποτα κατά την παραμονή σας εκεί. Ανακαλύψτε σε αυτό το άρθρο μια λίστα με προτάσεις για όλα εκείνα που θα πρέπει να έχετε μαζί σας.

  • Ρουχισμός

Στον ρουχισμό θα πρέπει να δώσετε μεγάλη προτεραιότητα και να φροντίσετε η βαλίτσα σας να περιέχει αρκετά ρούχα που θα χρειαστούν στην καθημερινότητά σας τόσο κατά τη διάρκεια του χειρουργείου αλλά και έπειτα στην επιστροφή στο σπίτι. Αν η διαμονή σας στο νοσοκομείο είναι πολυήμερη θα χρειαστείτε πολλά ρούχα και κυρίως πιτζάμες για να εναλλάσσετε στην ημέρα σας. Επιλέξτε φόρμες, t-shirts και φορέματα για να μπορείτε να κινήστε με άνεση στο νοσοκομείο. Η επούλωση πληγών και η φροντίδα αυτών απαιτούν καθαρές επιφάνειες και ρούχα οπότε ιδανικά προμηθευτείτε αρκετά ρούχα για να μπορείτε να κάνετε εύκολα τις αλλαγές των τραυμάτων.

  • Φάρμακα

Για να είστε σε ετοιμότητα για την επιστροφή στο σπίτι, προμηθευτείτε εγκαίρως τη φαρμακευτική αγωγή, τα επιθέματα για την επούλωση ραμμάτων, τα παυσίπονα και όλα τα σχετικά είδη που θα χρειαστείτε για τη φροντίδα των τραυμάτων. Θα χρειαστείτε παυσίπονα, αναλγητικά, ένα ψηφιακό θερμόμετρο, αντισηπτικά spray, κρέμα επούλωσης, επιθέματα και αποστειρωμένες γάζες. Στην τηλεφωνική σας επικοινωνία με τον γιατρό, ενημερωθείτε για όλα όσα θα χρειαστείτε για την αγωγή που θα ακολουθήσετε μετά το χειρουργείο ώστε να έχετε στο σπίτι τα απαραίτητα φάρμακα που θα σας ανακουφίζουν από πόνους και πιθανές λοιμώξεις.

  • Βιβλίο

Η παραμονή στο νοσοκομείο είναι μια δύσκολη κατάσταση και απαιτεί αρκετή υπομονή. Αν αναζητάτε λοιπόν έναν τρόπο για να κάνετε τη διαμονή σας εκεί ευχάριστη προμηθευτείτε ένα βιβλίο για να διαβάζετε και να χαλαρώνετε. Με αυτόν τον τρόπο θα βρείτε και αρκετό χρόνο να διαβάσετε αυτό το βιβλίο που θέλατε τόσο καιρό αλλά και να στρέψετε την προσοχή σας κάπου αλλού. Ακόμη, καθώς η μετεγχειρητική φροντίδα του ασθενούς είναι μια κρίσιμη περίοδος που θα πρέπει να αποφευχθεί κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, το βιβλίο θα βοηθήσει πολύ και στην επόμενη περίοδο.

Για τα τρόφιμα και τα ψώνια που θα χρειαστείτε στη μετεγχειρητική περίοδο, μπορείτε να φτιάξετε μια λίστα και να τη δώσετε σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, φίλο ή συγγενή ώστε να σας προμηθεύσει με φρέσκα φρούτα και λαχανικά. Πρωτίστως ρωτήστε τον γιατρό για το διατροφολόγιο που θα ακολουθήσετε μετά την επέμβαση ώστε να αγοράσετε τα κατάλληλα προϊόντα.

Leave a Comment