Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Το Σάββατο ο 84oς Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής» στα Μαθηματικά.

Το Σάββατο ο 84oς Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής» στα Μαθηματικά.

Το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 9.00 π.μ. θα λάβει χώρα ο 84oς Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής» στα Μαθηματικά.

Ο διαγωνισμός είναι προαιρετικός, απευθύνεται στους μαθητές όλων των τάξεων των Λυκείων και των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων και έχει συνολική διάρκεια   τρεις (3) ώρες και θα απαρτίζεται από τέσσερα (4) θέματα πλήρους ανάπτυξης.

Ο σκοπός του διαγωνισμού είναι η διάδοση και καλλιέργεια της μαθηματικής σκέψης, η ανάδειξη νέων μαθηματικών ταλέντων και η προώθησή τους στο πλαίσιο των καθιερωμένων Διεθνών Μαθηματικών διαγωνισμών. Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός «Ο Θαλής»

Οι μαθητές/τριες, που θα διακριθούν στον διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί το Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024. Στην συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» θα λάβουν μέρος 41η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» (Μάιος 2024), προκειμένου να επιλεγεί μέσω του Προκριματικού Διαγωνισμού η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 65η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Ιούλιος 2024), στην 28η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2024) και στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Κοριτσιών (Απρίλιος 2024).

Ως εξεταστικό κέντρο έχει καθοριστεί το 4 ο Γυμνάσιο Τρίπολης. Παρακαλούνται οι μαθητές/τριες που θα διαγωνιστούν, όπως προσέλθουν στο εξεταστικό κέντρο εγκαίρως, στις 8.45 π.μ.. Απαραίτητο να διαθέτουν στυλό, μολύβι και γεωμετρικά όργανα.

Αν κάποιοι μαθητές/τριες επιθυμούν να συμμετάσχουν – αν και δεν το έχουν δηλώσει – δύνανται να προσέλθουν την συγκεκριμένη προαναφερθείσα ώρα.

Related posts

Εκλογές στο παράρτημα Αρκαδίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

ArcadiaSpot Team

Βραβέυσεις μαθητών από την ΕΜΕ για τους διαγωνισμούς ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ & ΘΑΛΗΣ

Arcadia Spot GZ

Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία Αρκαδίας: Οι μαθητές που πέτυχαν στο διαγωνισμό “Θαλής”

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment