Δήμος Τρίπολης Επικαιρότητα

Τρίπολη-Ενωμένοι Μπροστά αποκατάσταση της αλήθειας για την ψηφοφορία για την πλατεία Αγίου Βασιλείου

tripoli-enomenoi-mprosta-logo-paroysiasi

Η δημοτική παράταξη Τρίπολη-Ενωμένοι Μπροστά θέλοντας να αποκαταστήσει την αλήθεια για την αρνητική της ψήφο στην παράταση της ολοκλήρωσης του έργου της πλατείας Αγίου Βασιλείου έβγαλε ανακοίνωση:

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27/06 ζητήθηκε από την Δημοτική Αρχή άλλη μια παράταση – μέχρι τις 20/09 – για την ολοκλήρωση της πλατείας Αγίου Βασιλείου. 


Θα ήθελα να ενημερώσω όλες τις συνδημότισσες και τους συνδημότες μας ότι ψηφίσαμε αρνητικά σε αυτό το αίτημα, όχι γιατί θέλουμε να καθυστερήσει το έργο, όπως ψευδώς διατυμπανίζει στα trolls ο κος Τζιούμης. 


Αλλά, γιατί ζήτησε παράταση σε τροποποιημένη μελέτη, για την οποία δεν ενημερώθηκε ποτέ το Δημοτικό Συμβούλιο. 


Ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να υπερψηφίσει κάτι για το οποίο ΔΕΝ γνώριζε. 


Και αυτό στερείται και νομιμότητας και ηθικής.

 
Ως σοβαρή δημοτική παράταξη δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε σε κάτι που ενέχει κίνδυνο για την ποιότητα της υλοποίησης του έργου. 


Ως μηχανικός δεν θα μπορούσα να ψηφίσω κάτι που μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τους δημότες αργότερα επειδή απλά δεν μας ενημέρωσε ο κ. Τζιούμης. 


Άρα, είναι ανεπαρκής ή παράνομος που θέλησε να περάσει εν κρυπτώ άλλη μια απόφαση του.


Μήπως όμως αυτό ήταν αφορμή για να «κρύψει» την αναποτελεσματικότητα του και να λέει ότι εμείς θέλουμε να καθυστερήσουμε το έργο; 


Ας αποκαταστήσουμε λοιπόν την αλήθεια: 


1ον: Το έργο προχωρά κανονικά έως 30/09 – δηλαδή δέκα επιπλέον μέρες από την αιτούμενη παράταση – όπως προβλέπεται από το Νόμο. Το δήλωσε άλλωστε και ο ίδιος. Συνεπώς δεν τίθεται θέμα καθυστέρησης.


2ον: Αν θέλει, μπορεί να φέρει – επιτέλους – σωστά το αίτημα παράτασης. Να το φέρει αύριο το πρωί και θα το ψηφίσουμε. Οποιαδήποτε καθυστέρηση θα βαραίνει τον ίδιο αποκλειστικά. Τόσο απλά. 


Με την ανεπάρκειά τους έχουν εγκλωβίσει το έργο και μαζί μια ολόκληρη πόλη, κατοίκους και επαγγελματίες. Είμαστε όμως εδώ να τον βοηθήσουμε να είναι αυτό το πρώτο σημαντικό έργο που θα ολοκληρώσει σε 4 χρόνια!

Related posts

Τζιούμης: «Με συνέργειες επιδιώκουμε μια κοινωνία υγιή»

Arcadia Spot NG

Φωτιά σε Μονοκατοικία στην Τρίπολη

Arcadia Spot NG

Ένα ακόμα τροχαίο στην πόλη μας

Arcadia Spot NG

Leave a Comment