Ελλάδα Επικαιρότητα

Τρεις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο

Σεισμική Δόνηση 3.1 ρίχτερ σημειώθηκε στο Κιάτο

Τρεις διαδοχικές σεισμικές δονήσεις κοντά στην Κάσο. Καταγράφηκαν τρεις διαδοχικοί σεισμοί στην Κάσο, όλοι μέσα σε λιγότερο από 15 λεπτά το πρωί της Πέμπτης (26/10). Ο πρώτος σεισμός είχε μέγεθος 4,1 Ρίχτερ και εντοπίστηκε 28 χιλιόμετρα Δυτικά-Νοτιοδυτικά της Κάσου, με εστιακό βάθος έξι χιλιόμετρα.

Ο δεύτερος σεισμός, επίσης με εστιακό βάθος έξι χιλιόμετρα, εντοπίστηκε 29 χιλιόμετρα Δυτικά-Νοτιοδυτικά της Κάσου. Ο τρίτος σεισμός είχε εστιακό βάθος 6,8 χιλιόμετρα και εντοπίστηκε 27 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά της Κάσου.

Κατά τη διάρκεια ενός σεισμού, υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα προστασίας που μπορούν να ακολουθηθούν για τη διασφάλιση της ασφάλειας:

  • Αν βρίσκεστε σε κλειστό χώρο, όπως σπίτι, πρέπει να καλυφθείτε κάτω από ανθεκτικό έπιπλο, όπως τραπέζι ή γραφείο, και να προστατεύσετε το κεφάλι και τον αυχένα σας με τα χέρια. Αν δεν υπάρχει κατάλληλο έπιπλο, γονατίστε στο μέσον του δωματίου και προστατεύστε τον εαυτό σας.
  • Σε πολύψηλα κτίρια, απομακρυνθείτε από τζάμια και εξωτερικούς τοίχους.
  • Σε χώρους ψυχαγωγίας, εμπορικά κέντρα ή μεγάλα καταστήματα, πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας, να μείνετε στον χώρο μέχρι να περάσει η δόνηση και να αποφύγετε το πανικό.
  • Αν βρίσκεστε σε ανοιχτό χώρο, απομακρυνθείτε από κτίρια, τηλεφωνικά ή ηλεκτρικά καλώδια. Αν έχετε τσάντα ή χαρτοφύλακα, χρησιμοποιήστε τα για να καλύψετε το κεφάλι σας.
  • Αν βρίσκεστε μέσα σε αυτοκίνητο, απομακρυνθείτε από τζάμια και εξωτερικούς τοίχους και σταματήστε το αυτοκίνητο με προσοχή ώστε να μην εμποδίζετε την κυκλοφορία. Αποφύγετε να περάσετε από σήραγγες, γέφυρες ή υπέργειες διαβάσεις.

Related posts

Σεισμός στην Τρίπολη σήμερα το πρωί

Arcadia Spot GZ

Σεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κλειτορία

Arcadia Spot GZ

Σεισμική Δόνηση 3.1 ρίχτερ σημειώθηκε στο Κιάτο

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment