Επικαιρότητα Περιφέρεια

 Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος :”Η Περιφέρεια έχει ξεχάσει τουριστικά τη Νότια Κυνουρία και όλους τους μικρούς Δήμους”

Τη σοβαρή ένταξη και την ουσιαστική ανάδειξη της “ξεχασμένης” Αρκαδίας στο επόμενο Τουριστικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024 πρότεινε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος. 

Στην τοποθέτησή του για τον προϋπολογισμό του Τουριστικού Προγράμματος Προβολής της Πελοποννήσου ο κ. Σωτηρόπουλος ζήτησε να κατατεθούν από τις αρμόδιες Υπηρεσίες μετρήσιμα αποτελέσματα από όλες τις δράσεις που έγιναν τα τελευταία χρόνια για να αποδειχθεί αν έπιασαν τόπο τα μεγάλα ποσά που διέθεσε η Περιφέρεια προς αυτή την κατεύθυνση.

Το ίδιο αίτημα ( για μετρήσιμα στοιχεία και αποτελέσματα ) διατύπωσαν όλοι σχεδόν οι επικεφαλής των Παρατάξεων της Αντιπολίτευσης καυτηριάζοντας τη μέχρι σήμερα τουριστική πολιτική της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής.

Παράλληλα ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος στάθηκε στον τομέα των υποδομών λέγοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ξεχάσει προκλητικά κάποιες περιοχές όπως είναι η περιοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας στην οποία το έργο του λιμανιού ακόμα καρκινοβατεί ( εκκρεμεί η αδειοδότηση από την Αρχαιολογία ) ενώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την εκβαθυνση του αφού το λιμάνι έχει μπαζωθεί!

Αναφερόμενος στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας ο επικεφαλής της Πελοποννησιακής Συμμαχίας υπογράμμισε ότι στο Λεωνίδιο συντελείται ένα μικρό θαύμα με τον αναρριχητικό τουρισμό που στηρίζεται καθαρά στην ιδιωτική πρωτοβουλία χωρίς την παραμικρή βοήθεια από την Περιφέρεια. 

Παραμένοντας στο παράδειγμα της ξεχασμένης Νότιας Κυνουρίας ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος κατήγγειλε την πορεία του έργου του καταδυτικού πάρκου του Τυρού που όπως χαρακτηριστικά είπε …βυθίστηκε!

Στην απάντησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Μανώλης Σκαντζός ανέφερε ότι στα έργα του λιμανιού του Λεωνιδίου υπήρξαν κάποια προβλήματα αλλά το έργο τώρα συνεχίζεται κανονικά! Αναφερόμενος στο θέμα του καταδυτικού πάρκου του Τυρού ο Μανώλης Σκαντζός είπε ότι την ευθύνη για την πορεία του έργου την έχει ο Δήμος που πήρε την απόφαση να το διαχειριστεί ο ίδιος. Τέλος ο Αντιπεριφερειαρχης Αρκαδίας απαντώντας στον Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο είπε ότι η Περιφέρεια χρηματοδοτεί κάθε χρόνο δράσεις για τον αναρριχητικό τουρισμό. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέμβαση για το καταδυτικό πάρκο του Τυρού που έθεσε ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος έκανε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος παραδέχτηκε ξεκάθαρα ότι η Περιφέρεια έκανε μεγάλο λάθος που έδωσε το έργο να το διαχειριστεί  Δήμο Νότιας Κυνουρίας!

“Ο τουρισμός δεν αφορά μόνο τη Μεσσηνία και την Αργολίδα  – που σίγουρα είναι οι ναυρχίδες του τουριστικού προιόντας της Πελοποννήσου – ενδιαφέρει και αφορά όλη την Περιφέρεια και κυρίως τις ξεχασμένες γωνιές αυτού του τόπου που διαθέτουν πολλά συγκριτικά αποτελέσματα για να δημιουργήσω ισχυρό τουριστικό ρεύμα” δήλωσε ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος ο οποίος κατα τη διάρκεια της ψηφοφορίας καταψήφισε τον προτεινόμενο Τουριστικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2024 χαρακτηρίζοντάς το “έκθεση ιδεών” που παραγκωνίζει περισσότερο τις ήδη ξεχασμένες γωνιές αυτού του τόπου που όμως έχουν μέλλον και χρειάζονται ουσιαστική στήριξη για την ανάπτυξή τους.

Ενημερωτικά το Τουριστικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου ψηφίστηκε οριακά από το Περιφερειακό Συμβούλιο αφού τα υπερ και τα κατά ήταν 16 – 16 και το θέμα πέρασε με τη διπλή ψήφο του Προέδρου σύμφωνα με τον κανονισμό.

Related posts

Πτωχός: «Τα αγροτικά ζητήματα αφορούν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία»

Arcadia Spot NG

ΚΟΡΙΝΘΙΑ: 4 Συλλήψεις για κλοπή

Arcadia Spot NG

40 Συλλήψεις και 62 προσαγωγές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Arcadia Spot NG

Leave a Comment