Δήμοι Αρκαδίας Επικαιρότητα Περιφέρεια

Υπογραφή συμβάσεων έργων 3.5 εκ. ευρώ στην Αρκαδία

symvagortynia

Υπογραφή συμβάσεων έργων 3.5 εκ. ευρώ για την Αρκαδία πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Ολοκληρώνεται σύντομα η εκπόνηση της μελέτης για την δημιουργία υδατοδρομίου στην λίμνη Τάκα, ενώ την επόμενη εβδομάδα συγκαλείται στην Περιφέρεια σύσκεψη με αντικείμενο την ανάπτυξη πλέγματος υδατοδρομίων από τον Κυπαρισσιακό μέχρι τον Κορινθιακό Κόλπο -την δαπάνη για τους φακέλους των οποίων θα καλύψει η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τα παραπάνω σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας την Τρίτη 30 Μαΐου, σε δηλώσεις του προς τα μέσα ενημέρωσης, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, έχοντας λίγο νωρίτερα υπογράψει συμβάσεις έργων στην Αρκαδία, συνολικού προϋπολογισμού 3.150.000 ευρώ.

Μεταξύ των εν λόγω συμβάσεων -και αφορμή για τις πιο πάνω δηλώσεις του περιφερειάρχη- περιλαμβανόταν και η ολοκλήρωση της ανάπλασης της λίμνης Τάκα, με οδούς πρόσβασης και άρδευσης, έργο προϋπολογισμού 450.000 ευρώ.

Οπως τόνισε, ο Π. Νίκας, η λίμνη Τάκα -καθώς η Περιφέρεια επέτυχε τελικά, μετά από προσπάθεια 3,5 χρόνων, να λάβει άδεια από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για χρήση των υδάτων της- “μπορεί να μετεξελιχθεί σε τοπόσημο που θα βελτιώσει τις προοπτικές ανάπτυξης και την ποιότητα ζωής στην Τρίπολη, αφ’ ενός με τη λειτουργία σε αυτή του κεντρικού υδατοδρομίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αφ’ ετέρου με την δυνατότητα ναυταθλητικών δραστηριοτήτων”.

ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ

Τα υπόλοιπα έργα στην Αρκαδία, τις συμβάσεις των οποίων με τους αναδόχους υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, αφορούν:

  • Προμήθεια και εγκατάσταση στηθαίων ασφαλείας στο οδικό δίκτυο του λεκανοπεδίου Μεγαλόπολης, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ.
  • Συντήρηση και αποκατάσταση της οδοποιίας στην Τ.Κ. Κορακοβουνίου, με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ.
  • Συντήρηση και βελτίωση της επαρχιακής οδού Χάνι Κοπανίτσα – Χάραδρος – Πλάτανος – Σίταινα – Καστάνιτσα, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ.
  • Βελτίωση της βατότητας στο οδικό δίκτυο της πυρόπληκτης περιοχής της νοτιοδυτικής Γορτυνίας, με προϋπολογισμό 1.500.000 ευρώ.
  • Κατασκευή στέγης και εργασίες συντήρησης του κτηρίου της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων της Π.Ε. Αρκαδίας, με προϋπολογισμό 50.000 ευρώ.
symvagortynia2

Related posts

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Arcadia Spot GZ

Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2024 στην Αργολίδα | Λαμπρόπουλος: «Βασικός στόχος της Περιφέρειας Πελοποννήσου η προσέλκυση επενδύσεων

Arcadia Spot GZ

Αστυνομικό Δελτίο Αδικημάτων και Συμβάωντων Π.Ε Πελοποννήσου 12/03/2024

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment