Επικαιρότητα Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας : Διαψεύδει τη φορολόγηση στο εφαπαξ των συντάξεων

Χατζηδάκης: Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Υπουργείο Εργασίας : Διαψεύδει τη φορολόγηση στο εφαπαξ των συντάξεων. Το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει αλλαγές στον δεύτερο πυλώνα της επαγγελματικής ασφάλισης, που είναι προαιρετικός, σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Νικόλαο Μηλαπίδη. Αυτή η αλλαγή δεν θα επηρεάσει τη φορολογία σε εφάπαξ πληρωμένες συντάξεις κοινών συνταξιούχων και της βασικής κρατικής παροχής.

Σύμφωνα με τον κ. Μηλαπίδη, η κυβέρνηση σχεδιάζει να αναδιαμορφώσει τον δεύτερο πυλώνα της επαγγελματικής ασφάλισης, που είναι προαιρετικός. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν την επιλογή να συμβάλουν με ένα μέρος των εισφορών τους σε ένα συμπληρωματικό ασφαλιστικό πρόγραμμα, και αργότερα, αν το επιθυμούν, να ανακτήσουν αυτά τα χρήματα. Ωστόσο, αν επιλέξουν να ανακτήσουν τα χρήματα αυτά ως μια είσπραξη ενός ποσού, θα υπόκεινται σε φορολόγηση με βάση τα χρόνια που παρέμειναν στο ταμείο.

Συγκεκριμένα, περισσότερα χρόνια εισφοράς θα οδηγούν σε χαμηλότερο φόρο, ενώ λιγότερα χρόνια εισφοράς θα έχουν ϭωρό φόρο. Αυτό θα δώσει κίνητρο στους ανθρώπους να αποταμιεύουν μέσω αυτού του προαιρετικού ασφαλιστικού προγράμματος, και τα κεφάλαια από αυτές τις εισφορές θα χρησιμοποιούνται για επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει αλλαγές που ενθαρρύνουν την απασχόληση συνταξιούχων, όπως η μείωση της ποσοστιαίας παρακράτησης από τις συντάξεις τους. Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα σε συνταξιούχους με υπερβολικές οφειλές να λάβουν κανονικά τις συντάξεις τους. Ο επιδόματος μητρότητας θα επεκταθεί σε αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, και θα θεσπιστεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς για τους συνταξιούχους.

Related posts

Νέα Φορολογική Νομοθεσία: Αυτόματη Υποβολή Δηλώσεων για Μισθούς και Συντάξεις

Arcadia Spot GZ

Συντάξεις Μαρτίου 2024 : Πότε θα καταβεβληθούν

Arcadia Spot GZ

Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου ανακοινώνει μέτρα για την ασφάλιση και την απασχόληση

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment