Ελλάδα Επικαιρότητα Επιχειρείν Οικονομία

Υποχρεωτική διασύνδεση POS-ταμειακών: Οδηγός για τις επιχειρήσεις

Υποχρεωτικά POS σε 35 κλάδους από σήμερα

Υποχρεωτική διασύνδεση POS-ταμειακών: Οδηγός για τις επιχειρήσεις. Η εν λόγω ενέργεια αποτελεί το πρώτο βήμα προς τη διασύνδεση των συστημάτων. Τα ανωτέρω τεστ θα συνεχιστούν καθώς απαιτείται η ολοκλήρωση της σύνδεσης για τη δημιουργία κλειστού κυκλώματος στην έκδοση αποδείξεων. Σημειώνεται ότι οι επιχειρήσεις υποχρεούνται να αναβαθμίσουν τα ταμειακά τους συστήματα έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 και να ολοκληρώσουν τη σύνδεση με τα POS τους, με την κλήση πιστοποιημένου τεχνικού ΦΗΜ.

Από την 1η Μαρτίου 2024, τα τερματικά αποδοχής καρτών πληρωμών (EFT POS) δεν θα λειτουργούν αυτοτελώς για χρεωστικές συναλλαγές. Συγκεκριμένα, δεν θα επιτρέπεται η εισαγωγή ποσού πληρωμής με πληκτρολόγηση στο POS, αλλά το ποσό θα προέρχεται από την ταμειακή μηχανή.

Όσον αφορά τις επιδοτήσεις, αναμένεται η έναρξη νέου κύκλου επιδοτήσεων (voucher) τον Φεβρουάριο για την προμήθεια POS από επαγγελματίες που υποχρεώθηκαν να χρησιμοποιήσουν POS. Έχουν εγκριθεί 52,577 αιτήσεις για αντικατάσταση POS, με το συνολικό ποσό επιταγών να ανέρχεται σε 2,08 εκατ. ευρώ. Επίσης, έχουν εγκριθεί 107,521 αιτήσεις για την αναβάθμιση των ταμειακών μηχανών, με εκδοθείσες επιταγές 7,676 εκατ. ευρώ και εξαργυρωμένες αξίας 4,378 εκατ. ευρώ.

Η καταγραφή της ΑΑΔΕ στα POS θεωρείται σημαντική, καθώς το Ηλεκτρονικό Μητρώο POS περιλαμβάνει 1,022,484 POS από 564,578 επιχειρήσεις, προσφέροντας εκ των προτέρων πληροφορίες σχετικά με τη χρήση τους από τις επιχειρήσεις.

Related posts

Υποχρεωτικά POS σε 35 κλάδους από σήμερα

Arcadia Spot GZ

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων για επιχορήγηση επιχειρήσεων: Δημιουργία πράσινων θέσεων εργασίας για ανέργους

Arcadia Spot GZ

Επιτυχής Ημερίδα της ΑΑΔΕ: Νέες Εξελίξεις στην Πλατφόρμα myDATA και Διαδικασίες ΦΠΑ

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment