Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Υπό εξέταση οι προσφορές στα σούπερ μάρκετ για την προστασία των καταναλωτών

Ακρίβεια: Οι ανατιμήσεις

Υπό εξέταση οι προσφορές στα σούπερ μάρκετ για την προστασία των καταναλωτών. Οι προσφορές προϊόντων στα σούπερ μάρκετ είναι υπό εξέταση από το υπουργείο Ανάπτυξης, με σκοπό την αποφυγή παραπλανητικών τακτικών που ενδέχεται να επηρεάσουν τους καταναλωτές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πίεση λόγω του πληθωρισμού.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, είχε προαναγγείλει την επικείμενη θέσπιση νομοθετικών μέτρων για να διασφαλιστεί ότι οι προσφορές διατηρούν τη σημασία τους. Ο στόχος είναι να επιτευχθούν μόνιμα χαμηλές τιμές στα ράφια, όχι να εξαλειφθούν οι προσφορές, αλλά να αποφεύγονται οι παραπλανητικές πρακτικές.

Κύριος στόχος είναι η δημιουργία τάξης στις προσφορές, ώστε τα προϊόντα να προσφέρονται σε μόνιμα χαμηλές τιμές, ανεξαρτήτως ενδεχόμενων προσφορών στο μέλλον. Το υπουργείο επιδιώκει να αποτρέψει παραπλανητικές τακτικές, όπως η αύξηση των τιμών προκειμένου να επιτευχθεί μείωση μέσω προσφορών.

Ο υπουργός επισημαίνει ότι η διαφημιστική πρακτική του “1+1 δώρο” με υψηλότερη τιμή αντί για μονή συσκευασία δεν θεωρείται δίκαιη. Επιδιώκεται η ύπαρξη “καθαρών και ουσιαστικών προσφορών” χωρίς παραπλανητικά στοιχεία. Υπό εξέταση οι προσφορές

Επιπρόσθετα, ο στόχος είναι να αποφευχθεί η “σύγχυση” των καταναλωτών σχετικά με τις πραγματικές τιμές, επιτρέποντάς τους ευκολότερα να συγκρίνουν τιμές ανάμεσα σε εταιρείες και αλυσίδες σούπερ μάρκετ.

Τέλος, το υπουργείο εξετάζει τη δυνατότητα να μετατραπούν μέρος των προωθητικών ενεργειών σε άμεση μείωση των τελικών τιμών των προϊόντων στα ράφια.

Related posts

Απίστευτο κι όμως Ελληνικό: Ρομά επιστρέφουν τα κλοπιμαία σε σούπερ μάρκετ ως ένδειξη μεταμέλειας

#omada_Arcadia_Spot***

Νέα μέτρα: Με μάσκα ΚΝ95 η είσοδος στα σούπερ μάρκετ και τα ΜΜΜ

#omada_Arcadia_Spot*

Αλλαγές στο δίωρο του 13033 για τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ

#omada_Arcadia_Spot*

Leave a Comment