Ελλάδα Επικαιρότητα Οικονομία

Φέτα και Ελαιόλαδο : Είδη «πολυτελείας»

Φέτα και Ελαιόλαδο

Φέτα και Ελαιόλαδο : Είδη «πολυτελείας». Το ελαιόλαδο και η φέτα, παραδοσιακά ανεκτίμητα στοιχεία της διατροφής των Ελλήνων, έχουν αποκτήσει εξαιρετική αξία στις σημερινές συνθήκες. Οι ακραίες καιρικές συνθήκες, η αύξηση της θερμοκρασίας και η ξηρασία στις μεγαλύτερες παραγωγικές χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία έχουν προκαλέσει μείωση της παραγωγής ελαιολάδου. Αυτό έχει οδηγήσει σε συνεχή αύξηση των τιμών του ελαιολάδου, και αναμένεται να διατηρηθεί αυτή η τάση στο μέλλον, επηρεάζοντας τους καταναλωτές.

Ταυτόχρονα, παρατηρούνται φαινόμενα στην αγορά του ελαιολάδου που συνήθως αντανακλούν σε υψηλής αξίας προϊόντα. Υπήρξαν αυξημένες περιπτώσεις κλοπών, ιδίως στην Ισπανία, που ανησυχούν τους τοπικούς παραγωγούς. Ταυτόχρονα, ο ΕΦΕΤ προειδοποιεί για αυξημένο αριθμό καταγγελιών σχετικά με περιπτώσεις απάτης στο ελαιόλαδο, καθώς οι παραποιήσεις ενδέχεται να επιφέρουν οικονομικές απώλειες στους καταναλωτές και να απειλήσουν τη δημόσια υγεία.

Σχετικά με τη φέτα, η πρόσφατη πλημμύρα στη Θεσσαλία αυξάνει την ανησυχία για περαιτέρω αυξήσεις στην τιμή του προϊόντος και τον κίνδυνο έλλειψης λόγω της καταστροφής του αιγοπρόβειου γάλακτος. Προβλέπεται ότι το πρόβλημα θα εμφανιστεί στο νέο έτος, καθώς οι καταστροφές δεν επηρέασαν τα υπάρχοντα αποθέματα γάλακτος, αλλά μπορεί να επηρεάσουν την παραγωγή αιγοπρόβειου γάλακτος. Παρά ταύτα, το πλήθος των ζώων που επιβίωσαν από τις πλημμύρες είναι ακόμη ασαφές, καθώς πολλά ζώα πάσχουν από αρρώστιες ή υποσιτίζονται.

Τέλος, υπάρχει ανησυχία για τις εξαγωγές της φέτας, καθώς παρατηρείται πτώση σε σημαντικές χώρες προορισμού, παρά την αυξημένη τιμή του προϊόντος.

Related posts

Συνελήφθη 48χρονος για νοθευμένο ελαιόλαδο

Arcadia Spot GZ

Είδος πολυτελείας το Ελαιόλαδο – Αύξηση 212% σε 14 μήνες

Arcadia Spot GZ

Σύλληψη άνδρα για πέντε κλοπές σε οικίες και καταστήματα στη Βιάννο

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment