Επικαιρότητα Περιφέρεια

Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στην Καλαμάτα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στην Καλαμάτα

Φεστιβάλ Ανακύκλωσης στην Καλαμάτα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, στις 17:30, από την Καλαμάτα ξεκινά το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στον πεζόδρομο της Αριστομένους.

Αυτό το εβδομαδιαίο φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στην προώθηση της ανακύκλωσης, της διαχείρισης των απορριμμάτων και της κυκλικής οικονομίας. Με αυτή την πρωτοβουλία, η Περιφέρεια Πελοποννήσου επιβεβαιώνει την αφοσίωσή της στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Το φεστιβάλ αυτό πραγματοποιείται στο πλαίσιο μιας εκστρατείας για την προώθηση της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων και ειδικότερα της δράσης “Εκδηλώσεις στην Πελοπόννησο με θέμα την ανακύκλωση”. Το φεστιβάλ είναι ανοιχτό στο κοινό και θα διαρκέσει μια εβδομάδα, από τις 30 Οκτωβρίου έως τις 4 Νοεμβρίου 2023.

Μέσα από το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, το κοινό έχει την ευκαιρία να συμμετάσχει σε διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως καλλιτεχνικά εργαστήρια ανακύκλωσης. Οι συμμετέχοντες, ιδίως τα παιδιά, μπορούν να μετατρέψουν ανακυκλώσιμα απορρίμματα σε χρήσιμα αντικείμενα με δημιουργικό τρόπο, κερδίζοντας αναμνηστικά δώρα και συμμετέχοντας σε άλλα διαδραστικά παιχνίδια ανακύκλωσης. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα ανακύκλωσης παλιών ρούχων μέσω του προγράμματος Fabric Republic για τη διαχείριση των πλεοναζόντων ρούχων.

Το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης θα πραγματοποιηθεί στις πόλεις της Σπάρτης, της Τρίπολης, της Κορίνθου, του Άργους και του Ναυπλίου μετά την Καλαμάτα, καλώντας καθημερινά το κοινό, κυρίως τα παιδιά, να εξοικειωθούν με το έργο της Περιφέρειας και να ενημερωθούν για την ανακύκλωση και την κυκλική οικονομία.

Related posts

«Εβδομάδα Μητέρας» | Δράσεις από την Π. Πελοποννήσου

Arcadia Spot NG

Φεστιβάλ Ρίψεων «Μανώλης Μανωλόπουλος» στο ΔΑΚ Τρίπολης

Arcadia Spot NG

Ευχές και δώρα στο Δεκάζειο Γηροκομείο Τρίπολης

Arcadia Spot NG

Leave a Comment