Επικαιρότητα Πελοπόννησος

Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου το Σάββατο στην Κυπαρισσία

θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ

Φεστιβάλ Γαστρονομίας Πελοποννήσου το Σάββατο στην Κυπαρισσία. Το ερχόμενο Σάββατο (02/09), η Άνω Πόλη της Κυπαρισσίας θα φιλοξενήσει το Φεστιβάλ Γαστρονομίας, ένα κοινόγνωρο γεγονός που διοργανώνεται από κοινού από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τον Δήμο Τριφυλίας και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

Στο πλαίσιο αυτού του φεστιβάλ, η αυθεντική γαστρονομική εμπειρία θα αναβιώσει με τον πιο δημιουργικό τρόπο, δίνοντας νέα ζωή στις αγαπημένες πρώτες ύλες και τις παραδόσεις της τοπικής κουζίνας.

Οι τοπικοί παραγωγοί και τυποποιητές προϊόντων από όλη τη Μεσσηνία θα παρευρεθούν στην εκδήλωση, προσφέροντας γευστικές δοκιμές στους επισκέπτες.

Εκτός από τα γαστρονομικά απολαύσματα, οι γυναίκες από πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής θα παρουσιάσουν τα παραδοσιακά κεράσματα. Επίσης, η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μία δοκιμασία οίνου και ελαιόλαδου, παρέχοντας στους επισκέπτες μια εμβληματική εισαγωγή στις τοπικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στη μεσσηνιακή γη.

Με μουσική ζωντανής εκτέλεσης από τους South Vibes, η εκδήλωση θα μεταμορφωθεί σε ένα γλέντι, πλαισιώνοντας τη βραδιά με ανεβαστικά τραγούδια και χορούς.

Το Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει επίσης ένα Διαγωνισμό Επιτραπέζιας Ελιάς, με ειδικούς γευσιγνώστες από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας να βραβεύουν τις καλύτερες παραδοσιακές συνταγές ελιών, που θα έχουν παρασκευάσει γυναίκες από όλη τη Μεσσηνία.

Related posts

Σήμερα στην Τρίπολη επετειακή εκδήλωση για τον εορτασμό των 100 χρόνων του ΤΕΕ

Arcadia Spot GZ

Γιορτή της γυναίκας : Πρόσκληση από την Παναρκαδική Ομοσπονδία

Arcadia Spot KP

Συναυλία για την Ημέρα της Ποίησης στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment