Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Φορτηγό πλοίο με πλήρωμα 14 άτομα βυθίστηκε στη Λέσβο

Ύδρα : Πτώση άνδρα στη θάλασσα - Πληροφορίες για σημείωμα

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό καθώς βυθίστηκε πλοίο με 14 άτομα πλήρωμα, ανοιχτά της Λέσβου. Το πλοίο με σημαία Κομόρες, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αποπλεύσει από τη Δεκέλεια Αιγύπτου με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και ήταν φορτωμένο με  αλάτι.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης του Λιμενικού, ενώ στις έρευνες συμμετέχουν παραπλέοντα σκάφη αλλά και ένα Super Puma. Στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 8 μποφόρ λόγω της κακοκαιρίας Bettina.

Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας, τέσσερις Iνδοί και 8 Αιγύπτιοι.

Σώος βρέθηκε ένας ναυτικός

Ένας ναυτικός του φορτηγού πλοίου RAPTOR, εντοπίστηκε, περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Στις 8:20 ο πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε κάποια κλίση του, ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου «mayday, mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Το RAPTOR μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο προς την Κωνσταντινούπολη. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού – στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ – έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση, λόγο βαρύτερου φορτίου και να βυθιστεί.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής για τον εντοπισμό των αγνοούμενων ναυτικών του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες με 14 άτομα πλήρωμα.

Στο σημείο του ναυαγίου βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Παράλληλα στις έρευνες συνδράμει και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Related posts

Αίγινα: «Μάχη» με τα κύματα για πλοίο της γραμμής – Έσπασαν τζάμια

ArcadiaSpot Team

Πειραιάς: Πλήρωμα έριξε 36χρονο από τον καταπέλτη του πλοίου

ArcadiaSpot Team

Λέσβος: Γυναίκα πέθανε στην παραλία περιμένοντας ασθενοφόρο

ArcadiaSpot Team

Leave a Comment