Επικαιρότητα Πελοπόννησος

Φωτιά ξέσπασε στη Μεσσηνία | Σήμανε Συναγερμός

Φωτιά ξέσπασε στη Μεσσηνία

Φωτιά ξέσπασε στη Μεσσηνία. Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 14.30 στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας για φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Ασπροπουλιάς. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Η φωτιά καίει σε καλαμιώνα, αλλά και σε ελιές, σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια του χωριού, γι’αυτό διατάχθηκε και η εκκένωση.
Αμέσως κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς και εθελοντές, αλλά και οι υδροφόρες και τα πυροσβεστικά του Δήμου Καλαμάτας. Οι καπνοί έχουν φτάσει μέχρι την Καλαμάτα, ενώ υπάρχει έντονη μυρωδιά καμένου. Στην Ασπροπουλιά έχει ξεκινήσει διαδικασία εκκένωσής του χωριού με τη συνδρομή των αστυνομικών δυνάμεων Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη μάχη με τη φωτιά: 4 πετζετέλ και 1 ελικόπτερο πυρόσβεσης και 27 πυροσβέστες Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στην περιοχή, καθώς η φωτιά πλησίαζε το χωριό.

Συγκεκριμένα, στη μάχη κατάσβεσης έχουν ριχθεί : 27 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 9 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμουν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Related posts

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 29χρονος Αρμένιος συνελήφθη για απόπειρα βιασμού

Arcadia Spot NG

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Σύλληψη 69χρονου για καλλιέργεια κάνναβης

Arcadia Spot NG

ΜΕΣΣΗΝΙΑ: Εκδήλωση «Βία &παραβατικότητα ανηλίκων»

Arcadia Spot NG

Leave a Comment