Top News Ελλάδα Επικαιρότητα

Φωτιές σε Κουβαρά και Λουτράκι-Σπίτια κάηκαν ολοσχερώς

Φωτιές ξεκίνησαν να καίνε από το μεσημέρι της Δευτέρας στον Κουβαρά Αττικής και στο Λουτράκι. Επιχειρούν εναέρια και πεζοπόρα μέσα και πεζοπόρα, ενώ εκκενώνονται περιοχές και σπίτια. Υπάρχουν πληροφορίες ότι καίγονται τα πρώτα σπίτια.

Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στον Κουβαρά

Εκτός ελέγχου είναι η φωτιά στον Κουβαρά Αττικής που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας. Οι φλόγες καίνε πυλώνες της ΔΕΗ και ακούγονται συνεχείς εκρήξεις.

Στο σημείο επιχειρούν 55 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα καθώς και 31 Ρουμάνοι πυροσβέστες με 5 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Μήνυμα από το 112 έλαβαν οι κάτοικοι της περιοχής, καθώς και οι κάτοικοι του Λαγονησίου, της Σαρωνίδας και της Αναβύσσου για να εκκενώσουν τα σπίτια, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι τα πρώτα σπίτια έχουν καεί.

Τεράστιο το μέτωπο φωτιάς στο Λουτράκι

Μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στον οικισμό Καλλιθέα Λουτράκι και καίει χαμηλή βλάστηση και πεύκα.

Η φωτιά σύμφωνα με πληροφορίες έχει δυναμική και δόθηκε εντολή για προληπτική εκκένωση στις περιοχές Καλλιθέα, Πευκιάς, Ειρήνη και στις παιδικές κατασκηνώσεις.

Στο σημείο επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα.

Πολύ δύσκολη χαρακτήρισε την κατάσταση ο δήμαρχος Λουτρακίου μιλώντας στο Open, προσθέτοντας πως τα παιδιά από τις κατασκηνώσεις έχουν μεταφερθεί και είναι ασφαλή. Προσπαθούμε να μην έχουμε καμία ανθρώπινη απώλεια, κατέληξε ο δήμαρχος ενώ μετέφερε μια πληροφορία ότι ίσως να μην λειτουργούν τα τηλέφωνα.

Υπενθυμίζεται πως στις 15:30 στάλθηκε και μήνυμα από το 112 για εκκένωση των τριών περιοχών αυτών καλώντας τους κατοίκους να κατευθυνθούν προς το Λουτράκι.

Related posts

Άμεση ανταπόκριση της Πυροσβεστικής Άστρους για άντληση υδάτων.

Arcadia Spot GZ

Πυρκαγία προκλήθηκε στην Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου

Arcadia Spot GZ

Πυρκαγιά ξέσπασε σε ταβέραν στο Νέο Κόσμο

Arcadia Spot GZ

Leave a Comment